Отидете към основна версия

3 472 13

Добри Джуров повишил в чин Стойчо Младенов след двата гола срещу Ливърпул

  • стойчо младенов-
  • футбол-
  • цска-
  • ливърпул-
  • кеш

Тъжно е, че в последните години те са голяма рядкост в българския футбол

На днешната дата, 17 март, през 1982 година ЦСКА елиминира настоящия тогава европейски клубен Ливърпул от турнира за КЕШ. След 0:1 в Англия „червените“ печелят с 2:0 в София след продължения и се класират за полуфиналите. Автор и на двата гола е Стойчо Младенов.

"Този ден не се забравя. Аз се гордея, че съм част от големия подвиг, че съм част от славния ЦСКА. Телефонът ми загря от сутринта – получавам много обаждания и най-вече съобщения от фенове", призна наставникът пред БЛИЦ.

"Всичко съм казал за събитията преди, по време и след мача с Ливърпул. Знаете – имах огромно главоболие вечерта на 16 март. Помогна ми нашият рехабилитатор Александър Александров. Благодарение на него се възстанових напълно.

След мача, докато бях под душа, ме извикаха: „Бързо, Стойчо, излизай, че генерал Добри Джуров е в съблекалнята!“. Метнах си хавлията на кръста, отивам и виждам самия армейски генерал. Той веднага ме повиши от младши лейтенант на старши лейтенант. Хубави спомени са това. Тъжно е, че в последните години те са голяма рядкост в българския футбол. Хубаво ще бъде, ако един ден се повторят“, добави Стойчо Младенов.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини