17 Март, 2021 12:51 3 434 13

Добри Джуров повишил в чин Стойчо Младенов след двата гола срещу Ливърпул

  • стойчо младенов-
  • футбол-
  • цска-
  • ливърпул-
  • кеш

Тъжно е, че в последните години те са голяма рядкост в българския футбол

Добри Джуров повишил в чин Стойчо Младенов след двата гола срещу Ливърпул - 1

На днешната дата, 17 март, през 1982 година ЦСКА елиминира настоящия тогава европейски клубен Ливърпул от турнира за КЕШ. След 0:1 в Англия „червените“ печелят с 2:0 в София след продължения и се класират за полуфиналите. Автор и на двата гола е Стойчо Младенов.

"Този ден не се забравя. Аз се гордея, че съм част от големия подвиг, че съм част от славния ЦСКА. Телефонът ми загря от сутринта – получавам много обаждания и най-вече съобщения от фенове", призна наставникът пред БЛИЦ.

"Всичко съм казал за събитията преди, по време и след мача с Ливърпул. Знаете – имах огромно главоболие вечерта на 16 март. Помогна ми нашият рехабилитатор Александър Александров. Благодарение на него се възстанових напълно.

След мача, докато бях под душа, ме извикаха: „Бързо, Стойчо, излизай, че генерал Добри Джуров е в съблекалнята!“. Метнах си хавлията на кръста, отивам и виждам самия армейски генерал. Той веднага ме повиши от младши лейтенант на старши лейтенант. Хубави спомени са това. Тъжно е, че в последните години те са голяма рядкост в българския футбол. Хубаво ще бъде, ако един ден се повторят“, добави Стойчо Младенов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    20 4 Отговор
    ако Стойчо беше вкарал 5 гола направо го правят полковик.

    Интересно Бойко колко гола и на кого ги вкара за да стане генерал?

    Коментиран от #12

  • 2 ЦСКА е No 1

    21 7 Отговор
    Велик мач, невероятни! ЦСКА Е И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ НОМЕР ЕДНО!
  • 3 Подуене Мууу Бенд

    14 8 Отговор
    Моля подуенските палячовци да изгледат видеото към статията! След това нека замълчат в краен случай може и да измучат!

    Коментиран от #9

  • 4 Левски 1914

    7 12 Отговор
    Оляхте се Ливърпул бие всеки ден с малки изключения и трябва да празнуват всеки ден , а другия отбор ФАЛИРА

    Коментиран от #10

  • 5 Само ЦСКА

    11 5 Отговор
    Днес е голям ден за всеки червен фен! Късмет и здраве на всички!
  • 6 Епидем

    11 3 Отговор
    Е ,гати и неграмотния автор. Вероятно не е влизал казармата? Какво е чин и какво е звание? А за самият Стойчо, съвсем заслужено е повишен в звание. Това да не е като оня лъжлив толуп - от майор - та на полковник, защото държал палтото на царя и на бай Тошо.
  • 7 Софиянец

    9 5 Отговор
    Така се ставаше генерал по това време, всеки идиот беше най малко полковник. Смешници
  • 8 Каранга

    7 1 Отговор
    Ливъпрул са клиенти на ЦСКА отвреме на време ;) Дори сравнително скоро пак ги победиха и то на Анфилд. Наско Сираков каза преди мача, че и сто години ЦСКА да играе с Ливъпрул на Анфилд, никога нямада победи ;)
  • 9 Аз ако съм на твоето място....

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Подуене Мууу Бенд":

    ....бих изгледал мача Литекс - Цура 8 - 0 , и тогава бих коментирал!! В краен случай може и ЛЕВСКИ - Цура 7 на 2 !
  • 10 Бай Стою касапина

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Ти се оля продоволственико с твоите бълвочи. Тъй поне от време на време напиши нещо по-различно щото хората си мислят, че ти се е скапал харда.
  • 11 Лоич

    3 0 Отговор
    Още едно доказателство,че откакто ги няма генаралите,няма и партиен отбор.Отбор създаден за да покаже постиженията на комунистическия спорт,а не защото е бил необходим на хората.В началото на мачовете на партийния отбор зачислен и кръстен на армията по подобие на оригинала,разбира се от Москва не е имало нинак ви фенове освен добре познатите запълнени редове от войници и труженици.Малко по малко селячеството и бачкаторите започват да се отъждествяват с петолъчките с червени екипи за се докопат до партийно внимание.Става модерно да си подръжник подобието на Московския отбор,появвяват се известните на всички предатели и доносници като сегашния ръководител на едно престъпно спортно сдружение борещо се по незнейни причини и то да е цска.СРАМ.
  • 12 Другия с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    Стойчо Младенов влиза в казармата в Стара Загора в школата за младши сержанти в Строителни Войски...Школата е шест месеца,но след Обучението 45 дни и клетвата Стойчо е изпратен да играе в Берое от Генерал Делчев - Главнокомандващ Строителни Войски....Годината е 1975 та месец Ноември.....Септемврийски набор....Вместо да е Войник две години,Младенов играе в Берое...След което е Прилапан заедно с двамата братя Димитрови Вижън ЦСКА.....Как е станал младши лейтенант Стойчо - само той си знае,обаче Ние знаем,че така ЦЕнтралния Спортен клуб на Армията ставаха Шампиони - с тотална Кражба на футболисти от Цяла България....Голям футболист си Стойчо,но не ЦСКА те направи такъв....

    Коментиран от #13

  • 13 Умен по цялата глава

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Върни си звездичките за Лейтенант Стойчо Младенов,ако си Мъж и Българин.Не може да си Лейтенат от Българската Армия с 45 дни служба....Смешник!!!!