Отидете към основна версия

2 765 7

Мартин Петров: И ние сме ходили по чалготеки, но сме преследвали целта си (ВИДЕО)

  • футбол-
  • мартин петров-
  • национален отбор

Най-лошото или поне това, което мен ме дразни е... имах чувството, че отборът беше излязъл примирен

Бившата звезда на националния отбор Мартин Петров сподели искреното си мнение за играта на новото поколение в представителния тим.

Фланговият нападател гостува в предаването "Забраненото шоу на Рачков", където редом със забавните моменти на формата обсъди и някои болезнени теми.

"Не е приятно. За съжаление, това е футболът - менят се времената. Менят се поколенията", започна Петров коментара си за загубата от Швейцария с 1:3 и трите бързи гола.

Самият той е играл в Сервет и заедно с водещия отбеляза колко по-напред сме били в най-популярния спорт от швейцарците преди 20 години.

"Най-лошото или поне това, което мен ме дразни е... имах чувството, че отборът беше излязъл примирен. Да паднем по-малко. Не мога да го разбера. Не съм бил в щаба и не знам каква е била стратегията. И аз съм участвал в много срамни мачове, включително с националния отбор (б.р. но винаги сме се борили)."

"Имам един апел към това поколение - да излизате винаги на терена с мисълта да оставите сърцето и душата си. Българският запалянко ще го оцени това. Понякога излизаш срещу отбор, който е много по-качествен от теб и единственият начин да го победиш е да играеш като колектив. Исландия, Северна Македония, които се класираха на Европейско първенство и победиха Германия преди месец", припомня Марто Петров.

"Игра, себераздаване - да дадат всичко от себе си. Когато виждаш, че не се раздават и си казват: Ще паднем още един мач. Като знам какво ни правеха нас едно време журналистите при загуба, какви обидни реплики се чуваха по наш адрес. Сега направо е меко", добави Петров.

"Едно време не е имало дискотеки ли? Да не би в Германия, Испания и останалите водещи страни да нямат мобилни телефони? Въпросът е да гониш целите си и да знаеш, кога можеш да се разсееш със забавления. И ние сме ходили по чалготеки, но сме преследвали целта си", съветва бившият национал.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини