Отидете към основна версия

2 187 3

Жесток малшанс за италиански гребец

  • бруно розети-
  • гребец-
  • олимпиада 2020-
  • ковид-19

Бруно Розети се оказа заразен с КОВИД-19 преди важния за него финал

Бруно Розети на преден план

Италия стигна до бронзов медал при четворките без рулеви в турнира по гребане на олимпиадата днес, но титулярът Бруно Розети пропусна шанса си да вземе отличие, след като даде положителен тест за КОВИД-19 часове преди финала.

Пробата на 33-годишния италианец е взета във вторник и е потвърдена за положителна в сряда сутринта, а Розети е поставен в изолация. Останалите трима членове на тима дадоха отрицателен тест, а 29-годишният Марко ди Костанцо зае мястото му в лодката.

Розети няма право да получи олимпийски медал, въпреки че участва в сериите, потвърдиха от Международната федерация по гребане.

Австралия (Александър Пърнел, Спенсър Тюрин, Джак Харгрийвс и Александър Хил) спечели олимпийската титла с 5:42.76 минути, пред Румъния и Италия.

Положителният тест за КОВИД-19 е пореден за олимпийското състезание по гребане в Токио, след като холандски гребец, треньор и член на тима се заразиха с коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Джокович изуми всички

    Първата ракета в света Новак Джокович е вдъхновен от възможността да напише история със спечелването на Златен шлем тази година. Сърбинът се класир ...
    28.07.2021
    10 300
    8