Отидете към основна версия

2 084 7

Отчаяние: Джокович се отказа от мача на смесени двойки

  • новак джокович-
  • олимпиада 2020-
  • токио 2020

Тази сутрин Джокович загуби в три сета от Пабло Кареньо Буста и по този начин сърбинът остана без отличие в надпреварата на сингъл при мъжете

Снимка: EPA/БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович обяви преди минути, че няма да излезе в мача за бронзовия медал в турнира на смесени двойки.

Тази сутрин Джокович загуби в три сета от Пабло Кареньо Буста и по този начин сърбинът остана без отличие в надпреварата на сингъл при мъжете.

По план, по-късно днес Ноле трябваше да играе и в спора за бронза при смесените дуети, където заедно с Нина Стоянович щяха да се изправят срещу австралийското дуо Ашли Барти/Джон Пиърс.

Изглежда обаче сърбинът е прекалено разочарован от тежките последни 24 часа, в които той първо се прости с амбициите си за спечелването на Златен голям шлем, загуби 1/2 финала на смесени двойки, а днес допусна поражение и в спора за бронз на сингъл.

Така, Ашли Барти и Джон Пиърс печелят бронзовите медали в надпреварата на смесени двойки без игра, осигурявайки на "кенгуратата" първо олимпийско отличие в тениса от Атина 2004 и общо шесто такова в историята.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Нов провал за Джокович в Токио

    Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста (Испания) спечели бронзов медал на олимпийския турнир по тенис на Игрите в Токио. Испанецът п ...
    31.07.2021
    2 393
    5