31 Юли, 2021 17:48 2 021 7

Отчаяние: Джокович се отказа от мача на смесени двойки

  • новак джокович-
  • олимпиада 2020-
  • токио 2020

Тази сутрин Джокович загуби в три сета от Пабло Кареньо Буста и по този начин сърбинът остана без отличие в надпреварата на сингъл при мъжете

Отчаяние: Джокович се отказа от мача на смесени двойки - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович обяви преди минути, че няма да излезе в мача за бронзовия медал в турнира на смесени двойки.

Тази сутрин Джокович загуби в три сета от Пабло Кареньо Буста и по този начин сърбинът остана без отличие в надпреварата на сингъл при мъжете.

По план, по-късно днес Ноле трябваше да играе и в спора за бронза при смесените дуети, където заедно с Нина Стоянович щяха да се изправят срещу австралийското дуо Ашли Барти/Джон Пиърс.

Изглежда обаче сърбинът е прекалено разочарован от тежките последни 24 часа, в които той първо се прости с амбициите си за спечелването на Златен голям шлем, загуби 1/2 финала на смесени двойки, а днес допусна поражение и в спора за бронз на сингъл.

Така, Ашли Барти и Джон Пиърс печелят бронзовите медали в надпреварата на смесени двойки без игра, осигурявайки на "кенгуратата" първо олимпийско отличие в тениса от Атина 2004 и общо шесто такова в историята.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    16 3 Отговор
    Трябваше да играе, не само заради себе си а и заради партньорката си на смесените двойки и заради страната си.......може да си разочарован че си се издънил по-рано но трябва да се стегнеш и да играеш, а той се отказа.......предполагам че ще се оправдае с контузия!
  • 2 Лекар

    3 1 Отговор
    Ако е контузен, нищо не може да се направи, освен да се пази да не стане по-зле за ЮС Опен.
  • 3 0000

    8 1 Отговор
    Абе, като преписвате и превеждате новини от къде ли не, толкова ли е трудно да не го карате през просото, а да проверявате от няколко места какво публикувате, или пък да не преписвате избирателно с цел по-сензационна новина. Какво "отчаяние"?! Отказал е мача заради контузия в рамото. Трябва хабер да си нямаш от това, за което пишеш, за да изпляскаш, че Джокович е отказал да играе за бронза "от отчаяние"... ха-ха...
  • 4 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

    2 1 Отговор
    Недостойна постъпка..
  • 5 ....

    2 2 Отговор
    Повечето знаят че при двойките няма почти никакво натоварване и няма риск от контузия... Предпочел е да не губи още един медал публично
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.