Отидете към основна версия

4 548 49

Левски вкара много красив гол, но загуби от ЦСКА

  • цска-
  • левски-
  • дерби-
  • георги миланов-
  • футбол-
  • задна ножица-
  • жорди кайседо

Изключително важна победа за ЦСКА

Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Левски с 2:1 в дербито от деветия кръг на българското първенство. „Сините” започнаха силно срещата, след като Георги Миланов вкара изключително красив гол със задна ножица, но „червените” обърнаха резултата и се поздравиха с успеха. ЦСКА заслужено спечели трите точки, защото бе по-активен на терена след допуснатия гол и създаде повече положения за гол.

"Сините" стигнаха до попадение в 28-ата минута с първия си точен удар. Гьоко Зайков засече топката с глава от корнер към втора греда, а Георги Миланов със задна ножица прати топката във вратата на ЦСКА. Малко преди края на първото полувреме "червените" изравниха резултата. Греъм Кери бе точен, след като бе оставен да се освободи от Здравко Димитров и получи центриране от Брадли Мазику отляво. Ирландецът спря топката с десния крак в наказателното поле на Левски и с левия крак вкара гол. Победният гол за ЦСКА бе отбелязан в 65-ата минута от Жорди Кайседо. Юрген Матей даде пас за Кайседо към вратата на Левски. Еквадорецът елиминира с лекота Христо Сиелис, който изостана на метри зад нападателя на ЦСКА, който с лекота вкара във вратата на Ники Михайлов, който нямаше шанс да се намеси.

Това е трети пореден мач, който Левски не успява да спечели в първенството – след равенствата с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948. На другия полюс за „червените”, които от шест мача имат пет победи. Стойчо Младенов успя да "излъже" Станимир Стоилов и заслужено се поздрави с успеха, защото ЦСКА игра по-добре днес. ЦСКА излезе на трето място във временното класиране с 16 точки (и с по-малко мачове от съперниците си).

В следващия кръг "сините" приемат шампиона Лудогорец, докато "червените" гостуват на Царско село. Преди това - на 30 септември, ЦСКА домакинства на норвежкия Бодьо Глимт в среща от групите на Лигата на конференциите. По-късно днес Лудогорец приема Ботев (Враца) на своя стадион в търсене на шеста победа от 7 мача в първенството.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.

Свързани новини