Отидете към основна версия

1 361 15

Стефка Костадинова се обяви в подкрепа на бокса, щангите и петобоя

  • стефка костадинова-
  • олимпийски игри-
  • лос анджелис 2028

Тя е категорична, че решението да отпаднат от програмата на Олимпийските игри след 7 години не е окончателно

Снимка: БГНЕС

Международният скандал в спорта, който предизвика решението на МОК, а именно да извади бокса, вдигането на тежести и петобоя от програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г., е напът да прерасне в нещо по-голямо, тъй като редица държави обмислят бойкот на турнира. България не е сред тях, но председателят на БОК Стефка Костадинова се обяви твърдо зад това тези три класически дисциплини да останат в програмата.

Това нещо не е още окончателно. Ние с нашите връзки ще съдействаме, да не се случи, но това е решение на Международния олимпийски комитет. Боксът и щангите са носили много медали на България през годините. Аз, като бивш спортист, не искам да бъдат изваждани от програмата. Според мен, спортът е над политиката. Най-много ще пострадат спортистите, ако тези Игри се бойкотират от дадени страни. Няма го същият дух, същата тежест на тези Игри. От все сърце мисля, че тези държави трябва да помислят разумно за своите спортисти“, каза Костадинова пред bTV.

На мястото на въпросните дисциплини се планира въвеждането на скейтборд, сърф и спортно катерене, тъй като те представляват особен интерес за американското общество, особено с навлизането на социалните мрежи в обществения живот.

Широкият обществен дебат по темата несъмнено ще окаже влияние върху окончателното решение, но предстои да видим в каква посока.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Тежка битка започва България

    Председателят на БОК - Стефка Костадинова, даде своето мнение за изваждане на бокса и вдигането на щанги от олимпийската програма от Игрите в Лос Андж ...
    17.12.2021
    14 256
    16