Last news in Fakti

16 Декември, 2021 17:00 1 342 15

Стефка Костадинова се обяви в подкрепа на бокса, щангите и петобоя

  • стефка костадинова-
  • олимпийски игри-
  • лос анджелис 2028

Тя е категорична, че решението да отпаднат от програмата на Олимпийските игри след 7 години не е окончателно

Стефка Костадинова се обяви в подкрепа на бокса, щангите и петобоя - 1
Снимка: БГНЕС

Международният скандал в спорта, който предизвика решението на МОК, а именно да извади бокса, вдигането на тежести и петобоя от програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г., е напът да прерасне в нещо по-голямо, тъй като редица държави обмислят бойкот на турнира. България не е сред тях, но председателят на БОК Стефка Костадинова се обяви твърдо зад това тези три класически дисциплини да останат в програмата.

Това нещо не е още окончателно. Ние с нашите връзки ще съдействаме, да не се случи, но това е решение на Международния олимпийски комитет. Боксът и щангите са носили много медали на България през годините. Аз, като бивш спортист, не искам да бъдат изваждани от програмата. Според мен, спортът е над политиката. Най-много ще пострадат спортистите, ако тези Игри се бойкотират от дадени страни. Няма го същият дух, същата тежест на тези Игри. От все сърце мисля, че тези държави трябва да помислят разумно за своите спортисти“, каза Костадинова пред bTV.

На мястото на въпросните дисциплини се планира въвеждането на скейтборд, сърф и спортно катерене, тъй като те представляват особен интерес за американското общество, особено с навлизането на социалните мрежи в обществения живот.

Широкият обществен дебат по темата несъмнено ще окаже влияние върху окончателното решение, но предстои да видим в каква посока.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 1 Отговор
    Без думи! Просто не мога да опиша възмущението си от намесването на политиката в спорта! Светът е полудял, честно!
  • 2 гошо

    6 2 Отговор
    и правилно! ме.ки.те китки да си направят паралелен форум. както искат да го нарекат, каквото искат да правят на него. "тъй като те представляват особен интерес за американското общество" те имат и други "особени" интереси... кога ли ще ги вкарат в програмата?
  • 3 Тая

    5 6 Отговор
    що милони повече с мъжа ѝ - "строителен предприемач" !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тонев

    4 2 Отговор
    Свърши ви краденето герберастки боклуци. Било какво било.
  • 6 Само

    8 1 Отговор
    Да внимава Стефка , да не и отнемат световният рекорд тези джендари , че вече се опитаха веднъж .

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Мирослав

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Само":

    Световният рекорд на Стефка беше с допинг, така че рано или късно ще й го отнемат.

    Коментиран от #9

  • 8 Венци

    1 3 Отговор
    Мъжленцето на тая бутна ли Подпорната стена ?
  • 9 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мирослав":

    Инспектор Дюдю
  • 10 Естествено

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Само":

    Че е с допинг.
  • 11 Сивата котка

    2 5 Отговор
    То, ако не са бокса, борбата и щангите ще видим медали от олимпиада през крив макарон. Затова Стефка надига глас. Може би най-грозното от спортта. Двама се налагат по главите. Носят някакви меки каски, което за пръв път видях през 1996 г. Атланта. Преди това си спомням,че нямаха. Борбата-нещо мазно ми изглежда. Попипвания тук и там... А по времето на соца като останеха по трика на тепиха, разбираш кой от де е. Ако е почти без окосмяване, от Запаза. Другият - нашенец, Делиормана, Ориента...Щангите, то се знае - допинг. Вечното съревнования между социализма и капитализма, зтока-запада кой е с по добрия такъв.Всички знаят ще вземаш, всички се правят, че не знаят,че вземаш. То тъй ли се хвърля 200 кг. щанга, ако я караш на таратор?
  • 12 Ние с връзките

    1 1 Отговор
    "Ние с нашите връзки ......" Леле мале ! Батето разправяше на всослушание какво си е забравяла госпожата у тях. В това време на случайни хора в МОК може и да отменят Олимпиадата, стига да плати някой за това.
    Иначе личните спортни успехи на госпожата са нещо достойно за уважение, но за БОК и МОК ..... по добре нищо !!!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 vale karo

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ние с връзките":

    Добре ,че прочетох коментарите докрай . Прав си!
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ние с връзките":

    Дa бe, то и cпoрeд гърцитe, финaнcoвият мeцaнaт нa cъврeмeннитe oлимпийcки игри, Гeoрги Aвeрoв e aрумън, a нe Бългaрин, въпрeки чe e рoдoм oт 100% бългaрcкoто ceлo Мeцoвo..
  • 15 Кочо

    0 0 Отговор
    И на спорта посегнаха! Явно дегенератите управляващи света и стремящи се да извратят хората искат да направят това и със спорта! Жалка и окаяна работа! Та това са прекрасни спортове, възпитаващи сила, воля, мъжество, непримиримост, качества у човека на които са се възхищавали от древността до наши дни! Но явно света е в ръцете на чудовища, които искат да унищожат всичко красиво, здраво, естествено и да го заменят с уродливото грозното и отвратителното! Това могат да бъдат само слугите на злото! Това ще бъдат някакви жалки подобия на Олимпийски игри, тотален бойкот и неучастие в такова извращение!