Отидете към основна версия

19 395 30

Наказват Люис Хамилтън?

  • люис хамилтън-
  • награди-
  • формула 1-
  • церемония-
  • наказание-
  • мохамед бен сулайем

Причината е, че пилотът не присъства на церемонията за годишните награди на Формула 1

Снимка: EPA/БГНЕС

Новият президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Мохамед Бен Сулайем е уверен, че може да се справи с проблемите във Формула 1, но заяви, че може да се наложи да накаже седемкратния световен шампион Люис Хамилтън. Причината е, че британският пилот не присъства на церемонията за годишните награди на Формула 1.

60-годишният бивш рали пилот замени на поста французина Жан Тод след като спечели гласуването с 61.62 процента.

Той обяви, че ще се посвети изцяло на проблемите на Формула 1. Сезонът завърши с грандиозен скандал, а рейс директорът на най-престижната автомобилна надпревара Майкъл Маси попадна в центъра на вниманието заради дискусионните си решения по време на Гран при на Абу Даби.

Люис Хамилтън, който загуби световната титла, не присъства на церемонията, каквото е изискването към пилотите в топ 3.
"Ако има някакво нарушение, не може да има прошка за това", заяви Бен Сулайем, но призна, че правилата винаги могат да бъдат подобрени и добави, че иска ново начало.

"Трябва винаги да се развиваме и да напредваме. Ще се опитаме да предвидим всякакви ситуации като тази в бъдеще и да подготвим решение", каза още новият президент на ФИА.

Попитан за доверието на федерацията в Маси, Мохамед Бен Сулайем коментира, че иска подобрение във всеки детайл, но трябва първо да се информира подробно.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Свързани новини