Отидете към основна версия

1 085 5

БФС назначи именит унгарец за шеф на съдиите в България

  • бфс-
  • виктор касай

За последно той изпълняваше същата роля в Руската футболна федерация

Снимка: БГНЕС

Унгарецът Виктор Касай е новият шеф на съдиите в България, след като на днешното събрание на Изпълкома бе прието предложението от президента Борислав Михайлов.

Унгарецът до неотдавна бе един от водещите съдии в Европа, като през годините ръководил срещи от Световното първенство в Южна Африка, Европейското първенство в Полша и Украйна, както и финалът на Шампионската лига през 2011 г.

Между януари 2020 г. и септември 2021 г. Касай оглавява съдийската комисия към Руската футболна федерация. Той подава оставка, за да се оттегли от поста.

Името му също така е свързвано с няколко спорни ситуации от ерата преди ВАР. През 2017 г. той ръководи дербито между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в 1/4-финалите на Шампионската лига. Там той зачете два гола от засада на Кристияно Роналдо, спести червен картон на Касемиро и изгони пресилено Артуро Видал, за да може в крайна сметка „кралския клуб“ да продължи напред след продължения.

Иначе унгарецът успя да опази името си от по-сериозни инциденти, свързани с уреждане на мачове и друг вид корупция в спорта. Пожелаваме му това да се запази и по време на престоя му в БФС.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини