Last news in Fakti

25 Януари, 2022 19:30 1 079 5

БФС назначи именит унгарец за шеф на съдиите в България

  • бфс-
  • виктор касай

За последно той изпълняваше същата роля в Руската футболна федерация

БФС назначи именит унгарец за шеф на съдиите в България - 1
Снимка: БГНЕС

Унгарецът Виктор Касай е новият шеф на съдиите в България, след като на днешното събрание на Изпълкома бе прието предложението от президента Борислав Михайлов.

Унгарецът до неотдавна бе един от водещите съдии в Европа, като през годините ръководил срещи от Световното първенство в Южна Африка, Европейското първенство в Полша и Украйна, както и финалът на Шампионската лига през 2011 г.

Между януари 2020 г. и септември 2021 г. Касай оглавява съдийската комисия към Руската футболна федерация. Той подава оставка, за да се оттегли от поста.

Името му също така е свързвано с няколко спорни ситуации от ерата преди ВАР. През 2017 г. той ръководи дербито между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в 1/4-финалите на Шампионската лига. Там той зачете два гола от засада на Кристияно Роналдо, спести червен картон на Касемиро и изгони пресилено Артуро Видал, за да може в крайна сметка „кралския клуб“ да продължи напред след продължения.

Иначе унгарецът успя да опази името си от по-сериозни инциденти, свързани с уреждане на мачове и друг вид корупция в спорта. Пожелаваме му това да се запази и по време на престоя му в БФС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От посолството

    5 1 Отговор
    Тоз си е ....бал м@м@т@... Ей, тоз ша ни опрай та ша се скъса
  • 2 Някой

    4 1 Отговор
    Що за простотия!?

    Коментиран от #3

  • 3 Като

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    ... бях малък чужденци в отбора ми се струваше гадна капиталистическа идея (в БГ и останалите страни от СИВ, такова животно нямаше). Но на запад, това нещо съществуваше, даже се разви, като някакво "правило Босман", ама трансфер на съдии!!! Това вече ми идва в повече!!!
  • 4 Браво

    6 1 Отговор
    Кач пара ще ни струва?
    Май Боби си търси компания за разпивките.
  • 5 Леле майко

    3 1 Отговор
    Вече имаме по-голям проблем от перукан в бфс