Отидете към основна версия

3 028 31

Обвиниха Емил Костадинов за загубените съдебни дела от ЦСКА

  • емил костадинов-
  • цска-
  • ангел домусчиев

В периода, в който договорите на въпросните играчи, които си търсят правата, именно той е изпълнителен директор в клуба

Снимка: БГНЕС

ЦСКА ще трябва да заплати няколко милиона евро на свои бивши играчи, след като клубът официално бе осъден в Спортния съд в Лозана, а това дори принуди „армейците“ да търсят помощ от своите привърженици чрез дарителска кампания. Късно снощи настоящите собственици на клуба хвърлиха вината върху старото ръководство и настоящите управленци в БФС. Сред тях е и Емил Костадинов, който пък директно бе посочен за един от преките виновници от спортния журналист на „Топ Спорт“ Ангел Домусчиев в свой коментар по темата.

Той припомня, че през сезон 2012/13 на „Българска армия“ се подвизават едновременно трима изпълнителни директори - Венцислав Живков и Георги Илиев от компанията-собственик „Титан“ и Емил Костадинов в ролята на едно от бившите величия на отбора. Именно Костадинов тогава е пряк отговорник по футболните въпроси, сред които влизат новите попълнения във въпросния период.

Юнес Бенжелюн, Джереми Родригес и Антонио Нилсон са трима от новопостъпилите играчи, като именно те в последствие завеждат дела срещу ЦСКА, когато биват изгонени от Стойчо Младенов в ролята му на старши-треньор.

Към днешна дата Емо Костадинов е вицепрезидент на Българския футболен съюз. В ролята си на такъв той се превърна в един от най-големите критици към управата на „червения“ клуб.

Както споменахме вече, ден по-рано Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Ивайло Инджов изпратиха отворено писмо до всички замесени в случая, фокусирайки се най-вече към Борислав Михайлов, който бе преизбран за президент на БФС преди няколко месеца.

От днес ЦСКА стана поредният роден клуб, който застава зад повторната кандидатура на Димитър Бербатов за най-важния административен пост във футбола у нас. От „Борисовата градина“ изглеждат твърдо решени да потърсят сметка на всички, навредили някога на техния любим отбор.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.

Свързани новини