Отидете към основна версия

10 748 10

Един спортист привлече вниманието на всички на Олимпиадата в Пекин

  • пекин-
  • нейтън кръмптън-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • скелетон

36-годишният Кръмптън е много интересна личност

Снимка: БГНЕС

Един спортист привлече вниманието на всички по време на откриването на Олимпиадата в Пекин - Нейтън Кръмптън от Американска Самоа. Състезателят по скелетон дефилира със знамето на страната, облечен в национална носия, гол до кръста и по джапанки. Любопитното е, че той представяше Американска Самоа и на Лятната олимпиада, когато беше част от турнира по лека атлетика (100 м). В Токио той носеше знамето на церемонията по закриването на Игрите.

36-годишният Кръмптън е много интересна личност. Роден е в Кения, тъй като баща му е бил в африканската страна като част от дипломатическа мисия. Майка му има китайски и полинезийски корени. Нейтън прекарва детството си в Кения, а след това се мести в Австралия, където учи в престижния Принстънски университет, където се занимава активно със спорт.

Мечтата му е да участва в олимпийски игри и вижда добра възможност за това в скелетона. Влиза в националния отбор на САЩ и беше много близо да замине за Пьонгчанг преди 4 години, но бе спрян от контузия в гърба. Заради разногласия с лидерите Нейтън започва да търси друг вариант да реализира мечтата си.

„Имах две основни опции за страна, която да представлявам. Имам акт за раждане от Кения, но дори и това не бе достатъчно да ми дадат паспорт и да се състезавам за тази страна. Тогава се сетих за полинезийската баба от страна на майка ми. Свързах се с представители на Олимпийския комитет на Американска Самоа и те с удоволствие ме приеха.

„За мен е голяма чест да участвам в тази Олимпиада. Ще представлявам не само Американска Самоа, но и целия Тихоокеански регион, който рядко участва в зимни олимпийски игри. За мен това беше дълго пътуване – повече от 10 години. Имаше много трудности, провали и наранявания. Но сега нямам търпение да осъществя мечтата си", заяви Нейтън Кръмптън.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.

Свързани новини