Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 13:55 1 100 20

Спортният ни министър: Самото класиране за Олимпиада е успех

  • радостин василев-
  • спортно министерство-
  • министър на спорта-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022

В никакъв случай няма да ги натоварвам с някакви изисквания, особено пък аз

Спортният ни министър: Самото класиране за Олимпиада е успех - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че не поставя никакви изисквания към българските спортисти на зимните Игри в Пекин, като подчерта, че самото им класиране на Олимпиадата в китайската столица е успех.

"Предвид условията, които държавата е създала за спортистите и инвестициите в спорт през последните години, за мен самото класиране за Олимпиада е успех. В никакъв случай няма да ги натоварвам с някакви изисквания, особено пък аз. Благодаря им, че въпреки всички трудности, които изпитват, нашата делегация е от 16 спортисти. Това не е никак малко. Видяхме държави с много сериозен исторически опит, който нямат такава делегация, така че важното е, че са тук - принципът на олимпийските игри. Ако нещо постигнат, естествено това е добре дошло за България", заяви министърът.

Василев беше сред официалните гости на откриването на Олимпиадата вчера, а днес посети заедно с председателя на БОК Стефка Костадинова квалификацията по ски-скок на малката шанца в Чжанцзякоу, в която Владимир Зографски завърши на 13-о място и се класира за основното състезание утре.

"Настроен съм много положително. Вчера имаше изключително откриване на Олимпиадата, беше запомнящо се. Сега гледах квалификацията на Зографски. Класира се за официалния старт утре, когато се надявам да постигне сериозен резултат. Организацията е на много високо ниво. За съжаление официалните лица сме малко изолирани, но мерките за безопасност, предвид ситуацията, са на първо място. Не знам как е било преди Игрите в Китай, но сега хората се отнасят изключително отговорно към сигурността и здравето на всички", каза още Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а бе

    15 4 Отговор
    то и за литекс е успех че си министър
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИСТИНАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТИ И КИРО ПЕ'ДЕ'РА'СА НЯМАТЕ НИКАКВИ":

    Ама спря кражбите от тотализатора и изрита Герберските калинки ммммм нали тиквеняко????
  • 4 Радостин Василев

    2 5 Отговор
    Здравейте, приятели!





    Изразих категоричната си позиция, че мафията, която дълги години владееше държавата, неминуемо е контролирала огромни ресурси в българския спорт до момента. Затова оттук нататък започваме процедурата по изчистване във всички направления - търговски дружества, Български спортен тотализатор (БСТ), самото Министерство на младежта и спорта и неговите ресурси.

    Заявих, че БСТ дълго време е държан във финансова будна кома. След национализацията на лотариите, която го превърна в монополист на пазара, той има огромния ресурс да бъде изключително печелившо дружество. Въпреки това обаче БСТ пак е държан полужив. Тъй като не мога да вляза в момента обективно в управление на дружество, не знам реалната ситуация, а коментирам само на база на предоставените ми документи. За обществото не би трябвало да е тайна, че БСТ е партийна касичка на
    една партия и е използван, за да създава медиен и финансов комфорт по време и преди избори, както и бизнес комфорт на определени бизнесмени.

    Изразих позицията си, че директното финансиране на политически партии не може да се извършва от тотализатора, но има механизми, които позволяват, чрез определени обръчи от фирми, средствата на тотализатора да бъдат насочвани към удобни на властта или на други свързани с властта бизнеси. Всичко това ще се установява с инспекции в бъдеще.



    Резултатите, които се показват през последните години, превръщат БСТ в дружество на минимална печалба. Тя е изклю

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Радостин Василев

    2 4 Отговор
    Заявих още, че когато аз назначавам ръководство на тотализатора, първото нещо, което ме интересува, е експертизата му. Нито един от членовете на ПП “Има такъв народ” не е бил политик допреди една година, докато двама от членовете на сегашния Управителен съвет на БСТ са лични партньори на карти на бившия премиер. Г-н Александър Тодоров е голям професионалист и човек, който има смелостта да поеме тотализатора - за разлика от хората, които са били в БСТ дълго време преди това и са натоварени с 12-годишно грабителство.

    Дадох и пример за политически действия от страна на сегашната управа на дружеството. На срещата, която проведох със сегашното ръководство, г-н Христо Йовов каза, че не желае да застане до мен и да разкажем за нашите разговори, защото политическата му принадлежност била към ГЕРБ и не иска да застава до други политически кадри. Сигурен съм, че бъдещият изпълнителен директор на БСТ няма да дели хората на ГЕРБ и други, за да застане пред тях и да разкаже истината какво сме говорили в стаята, когато го е поканил министърът. Това е политизация. А това, което в момента Александър Тодоров извършва, е смелост, за която аз му благодаря, защото той беше подложен на изключително нелицеприятна, лъжлива пропаганда на едни пискуни в Народното събрание, които са последният глас на отиващото си статукво и те нищо няма да променят.


    Гледах кои хора се изказваха от парламентарната трибуна. Когато г-жа Ангелкова започна своето излизане, бях възхитен. Надявах
  • 6 Г Ганчев

    3 1 Отговор
    Важно е Гришата да е добре и да ме погали зад ушите.
  • 7 Студопор

    7 2 Отговор
    За кого е успех - за теб като министър на спорта, дето не си си мръднал пръста да им осигуриш база за тренировки или за тях, дето не могат един медал да спечелят, защото не са подготвени, понеже няма къде да се подготвят?
    Лаладжия!

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор
    Успех за спортното министерство и министъра, ще е когото всички деца отиват на стадионите и в спортните зали за да се забавляват и развиват физически и за здраве. А не за да ръкопляскат на спортисти идоли. Не когото отиват да тренират за победи, купи, медали и пари. И не когато плащат за всичко това със съсипване на здравото си. Чрез приемане на химикали и системно претоварване над границите на здравето на организма.

    Надявам се един ден да се появи министър на спорта, който няма да прахосва държавните пари за медали и купи. А ще работи за това хората да са здрави, щастливи и да спортуват за забавление, а не за медали. И когато в училищо ще спрат да пишат на децата оценки по физическо, пеене/музика, рисуване ...

    Коментиран от #15

  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    Успех за спортното министерство и министъра, ще е когото всички деца отиват на стадионите и в спортните зали за да се забавляват и развиват физически и за здраве. А не за да ръкопляскат на спортисти идоли. Не когото отиват да тренират за победи, купи, медали и пари. И не когато плащат за всичко това със съсипване на здравото си. Чрез приемане на химикали и системно претоварване над границите на здравето на организма.

    Надявам се един ден да се появи министър на спорта, който няма да прахосва държавните пари за медали и купи. А ще работи за това хората да са здрави, щастливи и да спортуват за забавление, а не за медали. И когато в училищо ще спрат да пишат на децата оценки по физическо, пеене/музика, рисуване ...
  • 11 Taka si e

    1 1 Отговор
    И колко пари струва на данъкоплатеца разходката на някакви хора до Китай? Като се дават пари, не следва ли да се очакват резултати? Защо всеки спорт си има федерация, пълна с паразити, която реве държавата да им дава пари? И най важния въпрос - защо държавата трябва да финансира и да създава условия за професионални спортисти и еднакамара паразити около тях, който през живота си една стотинка данъци не са платили, с пари от данъците. За коя друга професия са създадени подобни условия и се дават пари срещу нищо? Аз се сещам за една - чиновник в държавната администрация. Кой като ходи на работа очакват от него само да присъства, а не да си свърши работата?
  • 12 Мммм, дааа

    0 1 Отговор
    Този и онзи на културата наистина ли са тооолкова кухи или само на мен така ми изглежда??!! Тооо не, че другите са някакви интелектуални капацитети - Толстой и Чехов, мостовете на Дунав... Просто Нако, Прост Киро...
  • 13 Taka si e

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Студопор":

    На теб кой какво ти осигури за да си вършиш работата? Като ходиш да работиш само присъстваш или си вършиш и работата? За това мрат толкова хора в болниците - щотио всеки иска само да присъства.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИТН=ДПС

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Всички знаят, че ИТН е създадена от ДПС. В момента чрез министетствата им пари се насочват към Инджов и Ганчев.
  • 16 Зализан глупако

    1 1 Отговор
    Хващай се на работа и не ни заглавичквай с некави общи приказки и да сменим тоя да седне оня! Това преди 30-40 години да не ми топлеше да участваме само и да гледаме мача отблизо!. Спортистите ни носеха торби и чували сс медали от олимпиади, световни и европейски и на края на годината в анкетите за Спортист на годината не можеха да се съберат всички в десетката, та правиха даже класации отделно за мъже и отделно за жени! Помним и знаем, че сме били и на олимпиада по хокей на лед, а сега има едва 4-5 отбора, които играят от 9 часа нощеска на двете пързалки , а имаше в цялата страна такива, и "хокеистите" са бачкатори и счетоводители и ходят на работа до 6-7 вечерта.. И сега ако някое дете чете, че Марек, Берое и Ботев са побеждавали съответно Байер, Ювентус и Барселона, ще си мисли, че става въпрос за фантастика или за някаква геймърска игра!
    И ти и другия зализан Киро, не тупкайте топката, ден да мине, друг да дойде с общи приказки, ами дайте на хората сигурност и доходи, че ако до един месец няма реална промяна сте аут!

    Коментиран от #18

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    Много точно е казано!напълно съгласен с думите на този младеж!Рядко се вижда,млад човек при това министър да мисли толкова човешки и точно!Адмирации за него!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Зализан глупако":

    За жалост онова време го няма и реалноста е такава.Трябва адаптация.Пак излиза по някое цвете.тези момичета дат станаха шампионки!Все е нещо!

    Коментиран от #19

  • 19 Закизан глупако

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Чета и уважавам коментарите ти, но абсолютно не съм съгласен, че трябва да се примиряваме и да търпим, щото се ей така сме малки, слаби, бедни! Ми тоя за какво е там ако всичко това трябва да продължава в тази посока! Ми ако ще е така, може и аз и Сульо и Пульо да станем министри и да кажем:
    "Така е, това е, трябва да приемем реалността и да чакаме да се роди ново поколение гений и суператлети и футболисти!"
    Аман от мрънкачи и дупедайци. Кат са некадърници да хвърлят пешкира и да се махат, че другия месец народа ще влезе в Народното събрание и в Мин, съвет, ама не със зелен сертификат, а с голямата тояга! Няма време да се оправдават, и оня се оправдаваше 10 години с комунистите и с Доган, тия вече няма кой да ги чака толкова !
  • 20 Простото Киро

    1 0 Отговор
    Още един измислен министър на спорта, който си няма и идея за истинските му проблеми.