Отидете към основна версия

1 025 7

Илиана Раева: С нетърпение очаквам първата Световна купа в Атина

  • илиана раева-
  • художествена гимнастика-
  • спорт

Ако се спазва новият правилник можем да станем свидетели на много атрактивна гимнастика, с много увеличаване на конкуренцията, с шанс за интересно разместване при битката за медалите

Снимка: БГНЕС

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че с нетърпение очаква първата Световна купа за сезона в Атина, за да се види кой как тълкува новия правилник по художествена гимнастика и оценката за артистичност.

"Гледайки някои съчетания от Гран При в Москва, като топката на София Рафаели и новите съчетания на българските гимнастички, ми се струва, че всяка страна си тълкува различно правилника за артистичност, който е ясен и категоричен", написа Раева във Фейсбук.

"С нетърпение очаквам първата Световна купа в Атина, за да видя как ще се съдийства по компонента артистичност. Ако се спазва новият правилник можем да станем свидетели на много атрактивна гимнастика, с много увеличаване на конкуренцията, с шанс за интересно разместване при битката за медалите. Но същият този правилник изисква много работа в залата", добави президентът на БФХГ.

"Личните ми впечатления са, че треньори и състезатели не могат да отърсят мисълта си от изискванията за стария правилник. България ще направи всичко възможно да се придържа към новия правилник. Той дава шанс на гимнастички с различни таланти (работа с тяло, работа с уред, артистичност). Мисля, че след около година, ще се види еволюцията в спорта, ако разбира се, треньори и гимнастички се постараят да работят безкомпромисно по новите правила", коментира още Илиана Раева.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини