Отидете към основна версия

2 731 17

Биляна Дудова: Отношението на Федерацията към мен е като към чистачка

  • биляна дудова-
  • тайбе юсеин-
  • борба-
  • европейско първенство-
  • петър касабов

Тя не скри огорчението си от лишеното право на участие на предстоящото Европейско първенство

Снимка: БГНЕС

Една от най-успешните ни състезатели по борба Биляна Дудова ще пропусне Европейското първенство идната седмица, въпреки че показателите ѝ са по-добри от тези на Тайбе Юсеин. Самата тя дори възропта срещу решението, определяйки го за лично отношение към самата нея от страна на националния селекционер Петър Касабов.

Заплатата, която получавам от федерацията за миналата година, че съм европейска и световна шампионка, която се очаква да взема, защото все още не съм получавала тази година, е колкото заплатата на една чистачка. Това нормално ли е?“, каза Дудова, цитирана от Gong.

Тя припомни историята на съревнованието ѝ с Юсеин, като изтъкна, че двете са си разменили по една победа. Те трябваше да премерят финално сили на 8 март в Благоевград, но състезанието бе отложено с десет дни, след което Тайбе не премина успешно кантара и мачът не се състоя. Надпреварата им бе в категория до 62 кг.

Петър Касабов обаче взе решение тази седмица да картотекира Тайбе Юсеин за Европейските финали, което разгневи Биляна Дудова и екипа ѝ.

Отношението към мен е породено от това, че от години не тренирам в националния отбор. Понеже години наред бях мачкана и подигравана от този треньор, понеже не съм под негово ръководство и той не е мой личен треньор. Това ли заслужавам аз?“, пита риторично отново тя.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.

Свързани новини