Last news in Fakti

27 Март, 2022 10:42 2 710 7

Потресаваща неразбория в българската борба

  • бфборба-
  • тайбе юсеин-
  • биляна дудова-
  • преборване-
  • европейско първенство-
  • георги калчев

Преборването между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова няма да се състои

Потресаваща неразбория в българската борба - 1
Снимка: БФБорба

Световната шампионка по борба Биляна Дудова няма да участва днес в преборване с медалистката от Олимпийски игри и световни първенства Тайбе Юсеин. След решение на БФБорба двете трябваше да премерят сили на тепиха в Благоевград днес сутринта. Личният треньор на Биляна - Георги Калчев, обаче заяви, че Дудова няма да участва в това преборване.

„Като личен треньор на Биляна и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес. Психиката е най- важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация, ден преди отпътуването им за Европейското първенство, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата. Пожелаваме успех на Тайбе и дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се за в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха, при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации“, сподели пред Боец Калчев.

По-рано днес в позиция до медиите той остро разкритикува БФБорба за действията им относно Тайбе Юсеин и Биляна Дудова.

Дудова подкрепи думите на треньора си с публикация във Фейсбук.

„Благодаря на всички хора, които ми писахте и ме подкрепяхте. Не само сега, но и винаги. Преборване няма да има, защото вече имаше на 18.03.2022. И аз не бях тази, която не спази правилата. Успех на българския отбор“, написа Дудова.

На фона на всичко това от БФБорба излязоха със следното съобщение:

Тайбе Юсеин ще представя България на Европейското първенство по борба в Будапеща в категория до 62 кг. Решението съобщи генералният секретар на Федерацията по борба Валентин Райчев, след като Биляна Дудова не се яви на официалното мерене днес в Благоевград. Преборването трябваше да започне в 10:30 ч. Дудова все пак още има шанс да участва на Евро 2022, но в друга категория.

"Биляна остава регистрирана за участие на европейското в категория до 59 кг. Ако тя и треньорът ѝ Георги Калчев желаят да участват, то до утре трябва да потвърдим заявката им", каза още Райчев.

Националният отбор за жени заминава утре за шампионата в Унгария. Жребият ще бъде теглен във вторник, а схватките започват в сряда


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости на търкалета

    15 0 Отговор
    Нямате ли егоизъм? Вземай Биляна и отивайте в Катар! И с пари ще ви напълнят и на ръце ще ви носят! Момичетата са страхотни но явно тук "борбата е особено жестока"!
  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Добре, че имената не се превеждат! Иначе как ли дикторите биха обявявала нашата спортистка‼️

    Коментиран от #3

  • 3 pbdan

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да, Тайбе Юсеин е голяма работа!
  • 4 кУмУнист

    4 1 Отговор
    Като гледам таИбе може да те таИбе.
  • 5 карамфила

    4 1 Отговор
    Еййй,все още има останали българи и треньори в тази забравена от света и Бог местност.
  • 6 Антитурчин

    8 7 Отговор
    Лансират чужденките.
  • 7 бягай бе

    1 0 Отговор
    кипра....Бягай за здраве....