Отидете към основна версия

5 543 17

Огромен скандал с Хамилтън в Саудитска Арабия!

  • люис хамилтън-
  • гран при на саудитска арабия-
  • скандал-
  • куче-
  • анонимен маршал-
  • джеда

Анонимен маршал нарече британеца "куче"

Снимка: EPA/БГНЕС

Всеки ден от уикенда за Гран При на Саудитска Арабия ражда скандална история. Вчера беше ракетната атака на движението Хути срещу петролна база до пистата и последвалите сбирки на шефовете на спорта с представители на властта и отборите. В крайна сметка се разбра, че състезанието ще има, въпреки множеството критики срещу провеждането му.

А днес един от маршалите на трасето нарече 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън куче, след което напусна поста си на пистата.

Повод за тази реакция е изявлението на Хамилтън след снощната дискусия, че Саудитска Арабия трябва да положи повече усилия по отношение спазването на човешките права. Както Бахрейн, така и Саудитска Арабия имат сериозни проблеми при спазването на човешките права, заради което Формула 1 редовно е критикувана, че прилага двойни стандарти при избора на страни, които да приемат стартове от световния шампионат.

Все още анонимният маршал на пистата, който се подвизава в Twitter с ника @Heem4U, написа следното:

„Надявам се, че той (Хамилтън) ще катастрофира както Грожан в Бахрейн”, а след това добави на арабски: „Саудитските власти не отговарят на кучета.”

Малко по-късно обаче този профил в Twitter вече не е публичен, а от организатора на състезанието заявиха, че маршалът се е извинил, след което е бил освободен от поста си. Извинението към Люис и моторспорт федерацията на Саудитска Арабия беше публикувано от същия потребител преди акаунтът му да бъде замразен.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини