Last news in Fakti

26 Март, 2022 22:40 1 751 1

Серхио Перес спечели първия полпозишън в кариерата си

  • серхио перес-
  • ред бул-
  • гран при на саудитска арабия-
  • формула 1-
  • полпозишън

Световният шампион Maкс Верстапен с Ред Бул ще потегли четвърти утре

Серхио Перес спечели първия полпозишън в кариерата си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес спечели квалификацията и ще стартира от първа позиция в неделното състезание за Голямата награда на Саудитска Арабия във Формула 1.

Мексиканецът беше най-бърз на пистата в Джеда с време 1:28.200 минута, за да стигне до първи полпозишън в кариерата си.

Втори на 0.025 остана Шарл Льоклер с Ферари, а третата позиция зае неговият съотборник Карлос Сайнц, на 0.202 секунди след победителя.

Световният шампион Maкс Верстапен с Ред Бул ще потегли четвърти утре.

Квалификацията за място за Гран При на Саудитска Арабия беше прекъсната малко преди края на втората сесия след жестока катастрофа на германския пилот на Хаас Мик Шумахер.

4:58 минути преди края германецът се заби с висока скорост в бетонната стена на завой номер 12.

От американския отбор заявиха, че синът на легендата на Ферари и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер е в съзнание след катастрофата.

Германецът е откаран с линейка в медицински център на пистата, след като е изваден от разбития болид. След това Шумахер е бил откаран в болница за изследвания.

"Той няма наранявания, просто искаха да го проверят и да направят някои снимки, за да видят, че няма сериозни травми от удара", каза шефът на отбора Гюнтер Щайнер пред телевизия Скай Спортс.

Телевизията изчисли, че колата се е движила с 274 км/ч в момента на удара в бетонната стена. Болидът пушеше, а отломките му бяха разпръснати навсякъде по пистата.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Meрцедес се провали и отпадна в първата сесия. Така той ще потегли едва от 16-ата позиция.

Британецът не успя да се справи добре и за първи път от Гран При на Бразилия през 2017 година не успя да премине първата фаза на квалификацията за място.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.