Отидете към основна версия

3 666 26

Дузпи, червени картони и 103 минути футбол в Разград, за да разделят Лудогорец и Левски

  • левски-
  • лудогорец-
  • купа на българия

Първият полуфинал между двата гранда предложи повече емоции, отколкото през целия турнир до тук

Снимка: БГНЕС

Първият полуфинал между Лудогорец и Левски за Купата на България ни предложи повече емоции при днешното 2:3, отколкото през целия турнир до тук, защото видяхме почти всичко, което великата игра може да ни предложи.

Кирил Десподов откри резултата в 11' след страхотен удар от дистанция, за да препарира Пламен Андреев.

След почивката Драган Михайлович и Билал Бари обърнаха резултата в полза на „сините“.

Но Хосе Кабрал и Антон Недялков си изпросиха по два жълти картона десетина минути преди края, за да нажежат допълнително обстановката на „Лудогорец Арена“.

Разправиите в онази ситуация принудиха съдията Ивайло Стоянов да даде цели 8 минути продължение, а в 93-тата реши да посочи бялата точка при играта с ръка на Цунами в собственото наказателно поле. От бялата точка Пиерос Сотириу изравни резултата.

Но това далеч не бе всичко, защото в 99' за сходно положение Пластун наруши правилата и трябваше да бъде отсъдена дузпа за гостите. Георги Миланов се нагърби, но ударът му бе спасен от Симон Слуга. ВАР обаче се намеси и показана, че хърватинът е напуснал голлинията си преди изпълнението и наказателният удар трябваше да се пребие. Този път обаче Марин Петков пое отговорността и успя да преодолее вратаря за крайното 2:3.

Мачът продължи далеч отвъд минималното добавено време, а всички емоции дойдоха в повече на Станимир Стоилов, който бе заснет да търси физическа саморазправа с играчи на съперника и съдията. В резултат той бе изгонен след последния съдийски сигнал от Стоянов.

Реваншът на „Георги Аспарухов“ се очертава да е не по-малко интригуващ на 22 април.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини