Отидете към основна версия

2 480 14

Надал обяви извънредна пресконференция! Всички се питат идва ли краят?

  • рафаел нада-
  • пресконференция-
  • ролан гарос-
  • каспер рууд

В момента левичарят от Манакор не е в оптимално здравословно състояние, но стиска зъби и успя да се класира на поредния си финал в Париж

Снимка: БГНЕС

Испанската суперзвезда Рафаел Надал се подготвя да даде извънредна пресконференция, твърди RMC. Независимо от резултата от финала на “Ролан Гарос” днес, в който ибериецът ще се изправи срещу норвежеца Каспер Рууд, Надал е помолил организаторите за допълнителна пресконференция.

В момента левичарят от Манакор не е в оптимално здравословно състояние, но стиска зъби и успя да се класира на поредния си финал в Париж. По-рано през годината той триумфира и в друг от турнирите от "Големия шлем" - Australian Open в Мелбърн.

Очаква се Надал да обяви в близките часове пред световната тенис общественост важна новина, като се смята, че е възможно той да анонсира и своето оттегляне от професионалния тенис. Поне така твърдят от RMC. Както е известно, навършилият преди два дни 36 години испанец е измъчван от многобройни контузии по време на дългата си и славна спортна кариера, в която е спечелил на практика всички най-значими трофеи.

Тези спекулации се подсилват от новината за пристигането в Париж на 40-годишния швейцарец Роджър Федерер - един от най-големите съперници на Надал през годините заедно със сърбина Новак Джокович. Швейцарецът в момента се възстановява от травма и няма да участва на предстоящия "Уимбълдън", като през 2022 година няма записан официален мач.

Надал е на крачка от рекордна 14-а титла на Откритото първенство на Франция и съответно от 22-ри трофей от "Големия шлем", което също не е постигано от друг тенисист при мъжете до момента. С 21 "мейджър" титли Надал държи и в момента рекорда за най-много трофеи в турнирите от "Големия шлем".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини