Отидете към основна версия

3 253 16

Тайсън Фюри иска 500 млн. паунда, за да се бие с Усик

  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • спорт-
  • бокс

В момента Фюри държи титлата на WBC, а след победата над Антъни Джошуа украинецът е шампион на WBA, WBO, IBF, IBO

Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри иска невероятните 500 млн. паунда, за да се бие с Олександър Усик. Очаква се подобен мач да се състои през декември и той да обедини всички титли в тежка категория. В момента Фюри държи титлата на WBC, а след победата над Антъни Джошуа украинецът е шампион на WBA, WBO, IBF, IBO.

Веднага след края на Джошуа – Усик 2, Фюри пусна послание в социалните мрежи, че иска да се бие с Усик. Самият победител каза, че ще се боксира само с Фюри. Но организирането на мача няма да е лесно.

„Това е най-големият мач в историята и трябва да е за най-голямата сума, ако ще трябва да заложа всичко срещу някакъв непознат чуждестранен боксьор“, написа Фюри в Инстаграм. „Момчета, трябва да е поне за половин милиард. Ако не е, задръжте си го“.

Само преди няколко седмици Фюри твърдеше, че ще се бие в обединяващ мач с Антъни Джошуа безплатно. За целта Ей Джей трябваше да победи Усик, но това не се случи.

„Да, ако беше Ей Джей щях да го направя безплатно. Но не е той“, допълни Фюри.

Датата, която всички спрягат за обединяващият мач е 17 декември. Най-вероятно боят ще е в Саудитска арабия. Единствено там организаторите могат да осигурят толкова сериозен награден фонд.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини