Last news in Fakti

22 Август, 2022 17:03 4 459 4

Ленъкс Люис към Тайсън Фюри и Олександър Усик: Дайте на хората това, което заслужават

  • ленъкс люис-
  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • бокс

Боксовата легенда призова двамата да организират мач за безспорната шампионска титла

Ленъкс Люис към Тайсън Фюри и Олександър Усик: Дайте на хората това, което заслужават - 1
Снимка: БГНЕС

Последният безспорен световен шампион в тежка категория по бокс - Ленъкс Люис, призова Тайсън Фюри и Олександър Усик да сложат край на дългото чакане за ново подобно постижение, като се съгласят за битка, с която да обединят коланите си.

Хей, Тайсън Фюри и Олександър Усик, ще може ли най-накрая да дадем на хората мач за безспорната шампионска титла? 19 години е много дълго време и феновете го заслужават! Действайте!“, написа Люис в Twitter скоро след защитата на поясите от страна на украинеца срещу Антъни Джошуа.

Никога в историята на четирите големи боксови организации - WBO, WBC, IBF и WBA, не е имало боксьор при най-тежките, който да ги е държал едновременно в ръцете си.

Ленъкс Люис е последният безспорен световен шампион, но от 1999 г., когато Световният боксов съвет (WBC) не бе част от елита. Тогава той победи в реванша Ивендър Холифийлд и се окичи с останалите три колана. От 2004 г. насам понятието „безспорен шампион“ вече се отнася за споменатите по-горе четири организации.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    0 0 Отговор
    Фюри в многобпойните си превъплъщения беше казал,че иска да става пастор и да служи на Исус.Усик се кръсти преди, по време и след всеки мач и той виждал Исус.И така,в сблъсъка между двамата,кого ще подкрепи Исус?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.