Отидете към основна версия

3 637 64

Магията на Хърватия качи „Селесао“ на самолета за Южна Америка

  • хърватия-
  • бразилия-
  • катар 2022

„Шахматистите“ са на втори пореден полуфинал на световни финали

Снимка: БГНЕС

Бразилия официално отпадна от световното първенство по футбол, след като отстъпи след дузпи на Хърватия, въпреки всички предварителни прогнози и заявки, че това ще е годината за шестата титла на „Селесао“.

Редовните 90 минути не ни предложиха почти нищо запомнящо се, изключвайки факта, че Доминик Ливакович направи цели 10 спасявания. Тази статистика обаче е заблуждаваща, защото рядко стражът на Динамо Загреб бе наистина предизвикан. Единствено Неймар имаше две възможности очи в очи с него, за да стреля, но вратарят затвори и в двата случая краката си, защото бе сигурен, че звездата на ПСЖ ще се цели именно там.

В продълженията нещата се раздвижиха осезаемо и Неймар все пак успя да изравни рекорда на Пеле за най-много попадения с националната фланелка. Двамата имат по 78. По-младият бразилец демонстрира нагледно силата на двойното подаване, използвайки го на два пъти в комбинации с Родриго и Лукас Пакета.

Бруно Петкович обаче имаше други планове за срещата, защото в 117' стреля в един от редките случаи, в които тимът му стигна до положение, топката рикошира в Маркиньос и заблуди Алисон Бекер, за да видим изравняване на резултата.

Логично влязохме в дузпи и тама Ливакович спаси първия удар на Родриго, а накрая Маркиньос стреля в гредата. Така крайният резултат стана 5:3 в полза на хърватите.

Балканският тим вече е първият полуфиналист и ще очаква с интерес развоя на срещата между Аржентина и Нидерландия, които играят от 21:00 часа тази вечер.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.

Свързани новини