Отидете към основна версия

4 346 78

Мастърклас от Меси и Алварез сломи Хърватия за място на финала в Катар

  • аржентина-
  • хърватия-
  • катар 2022-
  • лионел меси-
  • хулиан алварез

7-кратният носител на „Златната топка“ постави няколко рекорда

Снимка: БГНЕС

Аржентина официално е първият финалист на световното първенство по футбол в Катар, след като победи с 3:0 Хърватия в полуфиналите, благодарение на мастърклас по футбол от Лионел Меси и Хулиан Алварез.

Легендата на световния футбол откри резултата от дузпа за нарушение срещу Алварез в 34'. Доминик Ливакович фаулира младият талант в своето наказателно поле и макар той да отправи удар Даниеле Орсато нямаше друг избор, освен да посочи бялата точка, тъй като кълбото не стигна до мрежата.

Самият нападател на Манчестър Сити пробяга цялата половина на хърватите в 39' и с малка доза късмет успя да преодолее трима съперници и да довкара топката зад разколебания страж на Динамо Загреб.

На почивката Златко Далич реагира с две смени, пускайки в игра Мислав Оршич и Никола Влашич на местата на Борна Соса и Марио Пашалич, а няколко минути след това и Марсело Брозович отстъпи позицията си за сметка на Бруно Петкович. Това обаче не даде очаквания резултат, защото насреща „албиселесте“ продължи да играе много по-вдъхновен футбол и то без да изоставя задълженията си в отбрана.

Аржентина така ще спори за титлата отново след 2012 г., когато отстъпи пред Испания след продължения, докато Хърватия ще се бори за бронзовите медали в опит да повтори успеха от 1998 г.

Франция и Мароко ще определят другия претендент за титлата на 14 декември от 21:00 часа.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини