Отидете към основна версия

1 049 5

Новият болид на Ferrari ще бъде по-лек

  • ferrari-
  • формула 1-
  • спорт

Скудерията планира да покаже в Маранело другата седмица истинския нов автомобил, който след това ще участва на тестовете в Бахрейн

Снимка: БГНЕС

Отборът на Ferrari ще представи новия си автомобил на 14 февруари, като в тима вече запалиха за първи път двигателя на новия болид, за който се очаква, че ще носи името SF23. Скудерията планира да покаже в Маранело другата седмица истинския нов автомобил, който след това ще участва на тестовете в Бахрейн. За разлика от големия съперник - Ред Бул, който просто представи цветовете на болида си за сезон 2023 във Формула 1, но не и реалната кола. "Биковете", както и останалите отбори крият малките подробности около колите си.

Тестовете в Бахрейн започват в 23-и февруари, по-малко от десет дни след представянето на Ferrari. Все пак от "черните кончета" едва ли ще издадат всичките си промени и подобрения от миналия сезон при представянето на болида.

Според информации в италианската преса, новото шаси ще е с 2-3 килограма по-леко от миналогодишната кола, а симулациите показват, че само от това тимът ще спечели 0,1 секунда на обиколка. Ако това се потвърди, пилотите на Ferrari ще разполагат с по-лек и по-лесен за настройване автомобил, който ще се задвижва от система, в която са отстранени проблемите от миналия сезон и дори е постигнато увеличение на мощността, въпреки че новият шеф на тима Фредерик Васьор отрече последното.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини