6 Февруари, 2023 18:47 1 028 5

Новият болид на Ferrari ще бъде по-лек

  • ferrari-
  • формула 1-
  • спорт

Скудерията планира да покаже в Маранело другата седмица истинския нов автомобил, който след това ще участва на тестовете в Бахрейн

Новият болид на Ferrari ще бъде по-лек - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ferrari ще представи новия си автомобил на 14 февруари, като в тима вече запалиха за първи път двигателя на новия болид, за който се очаква, че ще носи името SF23. Скудерията планира да покаже в Маранело другата седмица истинския нов автомобил, който след това ще участва на тестовете в Бахрейн. За разлика от големия съперник - Ред Бул, който просто представи цветовете на болида си за сезон 2023 във Формула 1, но не и реалната кола. "Биковете", както и останалите отбори крият малките подробности около колите си.

Тестовете в Бахрейн започват в 23-и февруари, по-малко от десет дни след представянето на Ferrari. Все пак от "черните кончета" едва ли ще издадат всичките си промени и подобрения от миналия сезон при представянето на болида.

Според информации в италианската преса, новото шаси ще е с 2-3 килограма по-леко от миналогодишната кола, а симулациите показват, че само от това тимът ще спечели 0,1 секунда на обиколка. Ако това се потвърди, пилотите на Ferrari ще разполагат с по-лек и по-лесен за настройване автомобил, който ще се задвижва от система, в която са отстранени проблемите от миналия сезон и дори е постигнато увеличение на мощността, въпреки че новият шеф на тима Фредерик Васьор отрече последното.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Съответно, пилота ще е като жокей под 44 кила.
  • 2 Симо

    4 1 Отговор
    Форца Феррари!!!!
  • 3 "ВРАГ НА НАРОДА"

    3 2 Отговор
    FORZA FERRARI,FORZA FERRARI!
    ред бул $А МУНДАРИ!

    верстапен ,ЩЕ БЪДЕ ЗАТАПЕН!
    ЧАКАМ 5-ти МАРТ И комунягите ДА МР АТ!
  • 4 Знайко

    2 2 Отговор
    Доколкото съм запознат, за автомобилите от F1 има много ограничения, едно от тях е минимално тегло. Така, че за да го достигнат автомобилите трябва да им се сложи допълнителен баласт. Тетлото няма значение, тъй кото правилника изравнява теглото на автомобила заедно с пилота да е еднакво за всички. Важено е единствено центъра на тежеста да е по-ниско.
  • 5 Незнайко

    1 0 Отговор
    А какво правиш ,когато не можеш да слезеш на минималното тегло? Просто духаш супата гореща.