Отидете към основна версия

8 205 4

Томи Фюри се вдигна от нокдаун и нанесе първата загуба на Джейк Пол

  • томи фюри-
  • джейк пол-
  • мма-
  • спорт-
  • бокс

Фюри бе по-добрият в осемте рунда и макар в последния да бе повален на земята, успя да вземе победата

Томи Фюри нанесе първата загуба в кариерата на Джейк Пол като победи с разделено съдийско решение в битката в Саудитска Aрабия. Братът на Тайсън Фюри бе по-добрият в осемте рунда и макар в последния да бе повален на земята, успя да вземе победата и да защити честта на професионалните боксьори.

Джейк Пол пък губи за първи път в кариерата си, още в първия случай, в който срещна противник, който има опит в бокса. След голямо зрелище и много драма, при която рефера на срещата отне и на двамата по точка за неправомерни действия на ринга, се стигна до съдийското решение.

Единият съдия присъди 76:74 за Пол, но другите двама дадоха предимство на Фюри – 76:73 и 76:73. Това е девета победа за Томи Фюри в кариерата от девет мача.

След два провалени боя Джейк Пол и Томи Фюри най-накрая се изправиха един срещу друг. Първата им среща пропадна заради счупено ребро за британеца, а втората – защото САЩ не даде виза на брата на Тайсън Фюри.

Петият рунд определено не бе добър за Пол. Първо рефера предупреди ютубъра за непозволен удар в тила и това означаваше отнета точка на Пол. Американецът се нуждаеше от нокдаун сега. Пол веднага тръгна напред и нанесе серия от добри удари. Щабът на американеца го призова да се цели в тялото на противника.

Двамата бяха вече видимо изморени в шести рунд. Фюри продължи да бъде по-активен и да пласира по-добре ударите си. Пол пък търсеше повече клинча. Томи Фюри също загуби точка, заради задържане на съперника.

След шестия рунд виртуалния резултат бе равен по 56 точки за двамата. Тайсън Фюри крещеше към брат си, че има само още 2 рунда да го приключи.

Седмият рунд започна с атаки на Пол. Американецът обаче не успя да нанесе щети на противника. Фюри също опита атаки и вкара една добра комбинация. Томи Фюри завърши седмия рунд с аркада над лявото око. Тя бе получена след като двамата сблъскаха главите си.

В осмия рунд Фюри се оказа на земята, но британецът веднага показа, че не е от удар, а подхлъзване. Въпросът бе дали така го видяха и съдиите. Реферът започна броене. А повторенията показаха, че всичко стана след удар на Пол. След това Фюри натисна в края на рунда и хвана Пол на въжетата, но така и не успя да го свали.

Мачът приключи без нокаут. И двамата боксьори се качиха на въжетата с вдигната ръка в знак на победата си. В крайна сметка съдиите отсъдиха успех за Фюри.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини