Отидете към основна версия

8 010 12

Ман Сити с мощна реакция срещу милиардите, които Саудитска Арабия излива за трансфери

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • ерлинг холанд-
  • саудитска арабия-
  • милиони-
  • трансфери

За да задържи най-голямата си звезда, английският шампион е подготвил за Ерлинт Холанд нов договор, който е с финансови параметри от 28,6 милиона паунда на година

Манчестър Сити гласи мощна реакция на милиардите, които Саудитска Арабия излива за трансфери и привлича едни от най-големите имена на световния футбол. За да задържи най-голямата си звезда, английският шампион е подготвил за Ерлинт Холанд нов договор, който е с финансови параметри от 28,6 милиона паунда на година.

Настоящият контракт на 23-годишния таран изтича през 2027 г., но „гражданите“ вече са изпратили до неговия агент Рафаел Пимента оферта за едногодишно удължаване с изключително подобрени условия.

Според информациите, шефовете на Сити са предложили да плащат на Холанд по 550 000 паунда на седмица през следващите пет години. Това ще превърне норвежеца във футболиста с най-голяма заплата на „Етихад Стейдиъм“ и в английското първенство. В момента той е на второ място в класацията на Висшата лига след съотборника си Кевин де Бройне. Норвежецът взима по 375 000 паунда на седмица, докато белгиецът прибира по 400 000.

Ерлинг Холандия, който в събота вкара седмия си хеттрик за Манчестър Сити при победата с 5:1 над Фулъм, няма откупна клауза в договора си с клуба и продължава да е една от големите трансферни цели на Реал (Мадрид). Очаква се преговорите на Ерлинг Холанд с „гражданите“ за новия договор да започнат до края на месеца.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини