Отидете към основна версия

2 530 12

Испанската футболна федерация се извини: Щетите са огромни!

  • луис рубиалес-
  • фифа-
  • футбол-
  • испанска футболна федерация-
  • световно първенство за жени

Действията на г-н Рубиалес не представляват ценностите, защитавани от испанската федерация, нито ценностите на испанското общество като цяло

Испанската футболна федерация се извини за действията на нейния отстранен президент Луис Рубиалес.

46-годишният чиновник беше временно отстранен от всякаква футболна дейност за 90 дни от ръководния футболен орган ФИФА, докато разследва поведението му на финала на Световното първенство за жени в Сидни миналия месец.

Рубиалес целуна полузащитника на Испания Джени Ермосо по устните по време на връчването на трофея, нещо, с което Ермосо каза, че не е съгласна.

Рубиалес обаче отказа да подаде оставка. Сега временният президент на испанската федерация Педро Роча написа писмо, в което дистанцира организацията от действията на Рубиалес, заявявайки, че се срамува от тях.

"Щетите, нанесени на испанския футбол, на испанския спорт, на испанското общество и ценностите на футбола и спорта като цяло, са огромни", се казва в писмото на Роча.

"Действията на г-н Рубиалес не представляват ценностите, защитавани от испанската федерация, нито ценностите на испанското общество като цяло.

Неговите действия трябва да бъдат приписани единствено и само на него, тъй като той е единственият отговорен за тези действия пред обществото, пред спортните ръководни органи и ако е приложимо, пред правосъдието.

Изпитваме съжаление и срам за болката и допълнителния стрес, които тази постъпка причини", се казва още в изявлението на Педро Роча.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Свързани новини