Отидете към основна версия

3 122 5

След скандала с целувката: Ермосо аут от състава на световния шампион Испания

  • джени ермосо-
  • футбол-
  • луис рубиалес-
  • испания-
  • национален отбор

Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „окото на бурята“, която разтърси испанския футбол през последния месец, след като вече бившият президент на местната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно позволение

Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания Монтсе Томе повика по-голямата част от футболистките, които станаха световни шампионки, за предстоящите мачове от Лигата на нациите, но остави извън групата Джени Ермосо – независимо от факта, че мнозина от състезателките не са сложили край на бойкота си на представителния тим.

Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „окото на бурята“, която разтърси испанския футбол през последния месец, след като вече бившият президент на местната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно позволение. 39 футболистки бойкотират в момента националния отбор, независимо от неговата оставка и уволнението на бившия селекционер Хорхе Вилда.

Медиите в Испания предадоха по-рано днес, че повечето от шампионския състав на Световното няма да бъдат включени в групата сега, защото продължават да искат още реформи във федерацията, като РФЕФ публикува изявление, в което призова състезателките да се върнат в представителния тим по-рано този следобед.

Двукратната носителка на „Златната топка“ Алексия Путелас попадна в състава, обявен от Томе, заедно със съотборничките си в Барселона Мапи Леон и Патри Гихаро – дуо, което не игра на Световното заради друг протест срещу РФЕФ и Вилда. Томе повика 15 футболистки, които бяха част от групата за Мондиала, за квалификациите от Лигата на нациите с Швеция и Швейцария съответно на 22 и 26 септември, заявявайки, че е говорила с момичетата, преди да ги повика.

„Вярвам, че футболистките са професионалистки, те наскоро станаха световни шампионки, обичат националния отбор и знам, че утре ще бъдат с нас тук. Днес започваме нова ера в националния отбор – това е нещо добро, красиво, всички състезателки имат шанса да са тук и всички разполагат с едни и същи възможности“, каза Томе на днешната си пресконференция, на която бе официално представена за нов наставник. Относно Ермосо, тя обяви защо я е оставила извън групата. „С Джени сме за всичко, подкрепяме и останалите футболистки. Най-добрият начин да я защитим е така, работила съм с нея пет години“, каза още новият национален селекционер на жените.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини