Отидете към основна версия

1 567 12

Норвежка работа

  • спорт

В Норвегия има отлични условия за спорт - база, набляга се на масовост, но и страхотна подготовка на треньори и спортни щабове. Състезателите им се отблагодаряват с редица победи. Може да се твърди, че са сила номер 1 в света на зимните спортове.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

3-кратната олимпийска шампионка и 13-кратна световна шампионка Марте Олсбу Ройзеланд и 2-кратната олимпийска шампионка и 10-кратна световна шампионка Тирил Екоф обявиха наскоро, че слагат край на състезателните си кариери в биатлона.

Те са звезди на Норвегия.

Ситуацията обаче май е няма ги шампионките на старта, няма проблем.

Тимът на Норвегия спечели първата щафета за Световната купа при дамите този сезон.

Победата дойде на шведска земя, което прави триумфът на норвежките състезателки още по-ценен. Предвид съперничеството между Норвегия и Швеция в зимните спортове.

В общо 8 стрелби момичетата от Норвегия използваха едва 9 допълнителни патрона и не въртяха наказателна обиколка. Победиха шведките с 41.6 секунди, германките с 47.9 секунди, четвъртата щафета завърши на над 2 минути изоставане - Швейцария.

Младите дами е правилен изказ за норвежкия тим.

Победителките по постове:

Марте Йохансен - 24 г.
Юни Арнеклейв - 24 г.
Каролине Кнотен - 28 г.
Ингрид Тандреволд - 27 г.

Т.е асовете Олсбу и Екоф бяха заменени в състава на Норвегия от 24-годишни състезателки. Кнотен и Тандреволд имат солиден опит. Йохенсен и Арнеклейв пък им предадоха щафетата с преднина от 56.6 секунди срещу отбора на Швеция и 49.7 секунди пред състава на Германия.

В заключение, каквото и да "препишем" от спортна Норвегия, май няма да е грешка в родината ни.

Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини