Отидете към основна версия

4 393 14

Везенков побърка Америка само за 92 секунди (ВИДЕО)

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • нба

Това накара спортния журналист от Сакраменто Франки Картосели да възкликне: „Саша Везенков е като автомат“

Българският национал Александър Везенков побърка баскетболните фенове в САЩ, след като в социалните мрежи започна да се разпространява занимание по стрелба в коша на 28-годишното крило в залата за тренировки на Сакраменто Кингс.

В рамките на 92 секунди Везенков нанизва 21 поредни тройки. Това накара спортния журналист от Сакраменто Франки Картосели да възкликне: „Саша Везенков е като автомат“.

Фенове коментират, че българинът заслужава да получава повече шансове за изява от треньора Майк Браун и да бъдат създадени комбинации, при които да му се дават повече шансове за стрелба.

Както е известно, от началото на дебютния си сезон в НБА българският национал получава средно по 14,5 минути на игра, в които има по 6,3 точки и 2,3 борби на мач. В редица от мачовете на отбора си, той има по-добър коефициент на полезност от някои от звездите на „кралете“.

Сакраменто Кингс има 11 победи и осем загуби от началото на сезона и за момента заема шесто място в Западната конференция на НБА, както втора позиция в Тихоокеанската дивизия. Следващият мач на Александър Везенков и съотборниците му е на 9 декември (събота) от 4:00 часа българско време – гостуване на Финикс Сънс.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини