Отидете към основна версия

3 389 5

Тотален фурор за Станимир Стоилов в Турция

  • футбол

Играчите водени от Мъри победиха с разлика лидерите в Първа лига на Турция

Снимка: Instagram

Гьозтепе записа пета поредна победа, откакто треньор на тима стана Станимир Стоилов. Един от успехите е за Купата на Турция.

Тази вечер Гьозтепе пък победи Еюпспор с 5:1 в мач от второто ниво на футбола в Турция.

Еюпспор е лидер в таблицата на Първа лига, футболистите на Стоилов пък вече са 3-и в класирането. Те са с 32 точки.

Гьозтепе изостава само с 1 точка от втората позиция. Първите два тима в крайното класиране на Първа лига ще спечелят директно място за Суперлигата на Турция. Еюпспор има 39 точки. 5 тима от Първа лига пък ще играят плейофи за влизане в елита на турския футбол.

Играчите с треньор Станимир Стоилов реализираха ранни голове тази вечер. Кенет Мама се разписа в 4-ата минута, а Билел Месауди в 10-ата минута. Ахмед Кутучу вкара за гостите в 45-ата минута, домакините на мача обаче задържаха преднината си и дори я увеличиха много чрез голове от дузпа на Ялчън Каян в 56-ата минута и Ахмед Илдъз в 70-ата минута и 88-ата минута от дузпа.

Преди срещата шансовете за домакинска победа бяха оценявани на около 30 процента от известна платформа за спортни предвиждания, но уменията на Мъри пак си казаха думата, играчите на Гьозтепе пък са под пара.

Откакто Стоилов им е треньор те са вече с голова разлика 16:1. Е, лидерите в таблицата на Първа лига от Еюпспор поне вкараха гол срещу момчетата на Мъри, но получиха 5.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 26 гласа.

Свързани новини