Отидете към основна версия

849 7

Михаил Касабов похвали конкурента си Георги Иванов и неговия екип

  • михаил касабов-
  • футбол-
  • георги иванов - гонзо-
  • бфс-
  • конгрес

В продължение на 28 години като вицепрезидент отговарях за международната дейност

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов говори за предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт дни преди конгреса, който е в петък (15 март) от 10:30 часа в хотел "Маринела".

Опитният специалист, който е част от структурите на родната централа от дълго време, изложи своите идеи и изказа мнение по наболели проблеми на играта у нас. Касабов допълни, че ако бъде избран за президент на БФС, ще продължи програмата, която се развива последните две години под ръководството на Георги Иванов – Гонзо.

„В продължение на 28 години като вицепрезидент отговарях за международната дейност. Там бяха моите усилия и аз не съм се месил. Сега виждам, че някои неща могат да бъдат променени, но само с екип. Сам няма да мога нищо. Смятам, че мога още малко да допринеса за промени в българския футбол”, каза Касабов.

„Българският футболен съюз вече работи по една програма от две години под ръководството на Георги Иванов и неговия екип. Има напредък. Тази програма ще продължи, ако бъда избран. Това е сигурно. Освен това аз имам идея да прехвърлим постепенно много от администрацията на първенството към професионалната лига”, допълни Касабов.

„Българският футбол не е толкова зле, колкото го изкарват някои хора. Да не забравяме, че националният отбор е една малка част от БФС. Всеки уикенд се играят между 800 и 900 мача в различните първенства. Това е огромна работа и огромна структура. Трябва да се администрира, това не е толкова лесно. Не е само националния отбор. Има много, много футбол, който се играе в България. Положителното е повече от това, което отчитам като лошо. Бяха направени и много хубави неща. За мен е много важно да има ясни и точни правила, които се спазват от всички и важат от всички. Надявам се, че ще намерим диалог с държавата и общините, което е най-важно, за да можем да изградим материална база, която отговаря на съвременните изисквания и все повече и повече млади хора да се запалят към футбола”, завърши Михаил Касабов.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини