Отидете към основна версия

964 3

Ямал на рождения си ден: Ако спечелим финала, не искам нищо за подарък

  • ламин ямал-
  • испания-
  • футбол-
  • рожден ден

Сравняват ме с Меси, но се опитвам да бъда Ламин

Снимка: БГНЕС

Днес рожден ден празнува големият талант на Барселона и на испанския футбол Ламин Ямал, който става на 17 години. Това е и централна тема за медиите в Испания, които отново отделят голямо внимание на младежа.

Още след победата над Франция с 2:1, където като вкара страхотен гол, Ямал заяви: “Исках да отпразнувам рождения си ден в Германия. Ако спечелим, вече съм казал на майка ми, че няма нужда от подарък“, цитиран е талантът от “Мундо Депортиво”.

Много хора ме сравняват с Меси, но аз се опитвам да бъда Ламин u това е всичко. Oпитвам се да накарам хората да ме разпознаят като себе си. В крайна сметка да се сравняваш с най-добрия играч в историята е нещо, което няма да ти помогне, защото аз никога няма да бъда като него”, добавя талантът на Барселона.

За ролята на селекционера Де Ла Фуенте, както и на бившия си треньор Шави Ернандес, Ямал отговаря: “Той ми вдъхна много увереност. В края на краищата да ме пуска в мъжкия отбор като титуляр е нещо, което не всеки би направил. Друг би изчакал, докато порасна, той ми даде увереност, поставяше ме в стартовия състав във всеки мач с изключение на Албания, много съм щастлив и много се радвам за доверието му.

Шави пък е този, който ми даде крачката към елита. Дебютирах срещу Бетис само на 15 години, представете си... Но винаги съм се опитвал да стоя здраво стъпил на земята. Да мисля за футбол и само за футбол и да се забавлявам със семейството си след мачовете. Не съм отдавал голямо значение на това, което се говори за мен”.

И накрая, за да осъзнаем за колко млад играч става дума, Ямал завършва: “Когато отида в дома на майка ми, тя ми казва да си обуя джапанки, да не съм бос, да направя това, да направя онова … Всички неща, които в крайна сметка ми напомнят, че все още съм дете. Живея в “Ла Масия” (б.ред. - прословутата школа на Барселона), трябва да си оправям леглото, да поддържам всичко в ред, да си нагласям будилника. Правя нещата като дете.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини