Отидете към основна версия

3 191 0

Най-влиятелният човек в бокса развихри скандал

  • boxrec-
  • wbc-
  • бокс-
  • спорт-
  • маурисио сюлейман

Организацията на Гилберто Мендоса реши да замени BoxRec с друг статистически портал

Помните ли, че по-рано имаше конфликт между BoxRec и WBC? Организацията на Маурисио Сюлейман беше изключително недоволна от факта, че BoxRec игнорираше Bridgeway и шампионите на организацията.

Много по-голям скандал се разразява между BoxRec и WBA. Организацията на Гилберто Мендоса реши да замени BoxRec с друг статистически портал. Става дума за Fight Fax - официално закрити през 2011 г., наскоро те внезапно обявиха завръщането си. BoxRec отговори, като напълно премахна от портала си всяко споменаване на WBA.

Brunch Boxing подозира, че зад всичко това стои инвеститорът в бокса Турки Алалшейкх. Преди това той имаше някои нелепи претенции към BoxRec (относно класациите). Източникът посочи, че връщането на Fight Fax е станало в същия ден, в който е подписан меморандумът между Алалшейкх и WBA.

Съществуват и други проблеми. Очевидно Fight Fax е просто копие на BoxRec (дори снимките на бойците са същите). Логично, BoxRec претендира за кражба на интелектуална собственост. Те твърдят, че Алалшейкх преди това се е опитал да ги откупи. Това има нещо общо с плановете му за основна реорганизация на бокса.

Интересно как ще приключи цялата тази история, като се има предвид това: BoxRec е официално признат за "служител" на бокса; включително АВС (Асоциацията на боксовите комисии), управляващия орган в САЩ. Досега няма официално изявление от WBA и/или BoxRec.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.

Свързани новини