Отидете към основна версия

701 1

Барса иска да привлече Ерлинг Холанд

  • барселона-
  • ерлинг холанд-
  • манчестър сити-
  • ла лига

Барселона очаква да намали цената на играча поради възможни санкции срещу настоящия му клуб от Висшата лига

Снимка: БГНЕС/ EPA

Барселона обмисля възможността да покани трима нападатели, които да заменят нападателя на каталунците Роберт Левандовски, съобщава Sport.es. Клубът е започнал активна работа за намиране на играч, който да дойде на мястото полското острие в близко бъдеще. Договорът на 36-годишния Левандовски изтича през лятото на 2026 година, предаде БТА.

Една от приоритетните опции е Ерлинг Холанд от Манчестър Сити. Барселона очаква да намали цената на играча поради възможни санкции срещу настоящия му клуб от Висшата лига поради финансови нередности. Пазарната стойност на норвежкия нападател е 180 милиона евро според Transfermarkt.

В списъка с кандидати е и нападателят на Спортинг Лисабон Виктор Гьокереш. 26-годишният швед отбеляза 52 гола в 57 мача за португалския клуб, трансферната му сума може да бъде около 100 милиона евро. Освен Барселона интерес към него проявяват клубове като Арсенал, Тотнъм, Ливърпул, Челси и ПСЖ.

Третият фаворит на каталунците е словенският национал на РБ Лайпциг Бенямин Шешко, който наскоро отхвърли оферта от Арсенал и продължи споразумението си с германския клуб до юни 2029 година. Порталът Transfermarkt оценява стойността на играча на 50 милиона евро.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини