Отидете към основна версия

925 2

Сити изравни на Арсенал в последната секунда на голямото дерби във Висшата лига

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • ерлинг холанд

Цяло второ полувреме гостите от Лондон играха с човек по-малко заради червен картон

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ерлинг Холанд вкара гол номер 100 в кариерата си за Манчестър Сити, а неговият съотборник Джон Стоунс се разписа в осмата минута на добавеното време и шампионите стигнаха до равенство 2:2 срещу големия конкурент за титлата в английското първенство Арсенал, предаде БТА.

Сити е начело на класирането с актив от 13 точки и по точка пред Ливърпул и Астън Вила, както и две пред Арсенал. Холанд заби стотния си гол за Сити още в осмата минута след асистенция на Савиньо. За него това бе и десето попадение през новия сезон, което го поставя сред основните фаворити за "Златната топка" и също така, както през миналите два сезона, за "Златната обувка".

След гола на Холанд обаче стана хаотично, тъй като гостите от Арсенал удариха бързо. Рикардо Калафиори изравни в 22-та минута и Габриел даде преднина на отбора в добавеното време на първата част, когато обаче лондончани останаха с човек по-малко заради червен картон на Леандро Тросар, който изрита топка в публиката. В средата на първата част пък Родри от Сити бе контузен и заменен от мениджъра Хосеп Гуардиола.

На Сити обаче им отне дълго време, за да се върнат в мача. Те все пак го направиха в осмата минута на добавеното време на втората част, когато Джон Стоунс се разписа за крайното 2:2 след центриране от ъглов удар.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини