18 Септември, 2024 09:56 920 4

Играчите на Манчестър Сити обмислят стачка

  • родри-
  • играчите-
  • манчестър сити-
  • стачка-
  • шампионската лига

Причината е увеличеният брой мачове в новия формат на Шампионска лига

Играчите на Манчестър Сити обмислят стачка  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Футболистът на Манчестър Сити Родри заяви, че той и неговите съотборници са близо до решение да стачкуват заради увеличения брой мачове в новия формат на Шампионска лига, съобщават британските медии.

„Мога да кажа, че 60 или 70 мача не са оптимални за един играч в един сезон. Един футболист може да изиграе между 40 и 50 мача на най-високо ниво. Тази година може да изиграем общо 70 или 80 мача във всички състезания. Прекалено е“, каза Родри на пресконференцията в навечерието на мача с Интер от първия кръг на Шампионска лига, пише dsport.bg.

Той разкритикува големия брой мачове, които предвижда новият формат на Шампионска лига.

„Ако попитате някой играч, той ще ви каже същото. Това е общото мнение на играчите, не само моето. Ако това продължи, няма да имаме друг избор. Ние страдаме“, добави Родри за възможността за стачка.

Футболистът на Манчестър Сити подчерта, че някой трябва да се грижи и за здравето на играчите.

„Не всичко опира до пари или маркетинг. Има нещо и в качеството на шоуто. Играя по-добре, когато не съм уморен. Трябва да се пазим... Ако хората искат да гледат по-добър футбол, трябва да си почиваме. С други думи, ако броят на мачовете се увеличи, нивото и качеството намаляват“, каза Родри.

Футболистите на Манчестър Сити посрещат утре (сряда) от 22:00 часа на „Етихад“ Интер в мач от първия кръг на Шампионска лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    0 0 Отговор
    Едни правят стачки, други пачки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kaлпазанин

    1 0 Отговор
    Донякъде имате право и трябва сам да реши ,парите ли са по-важни или здравето и семейството щото не всеки е милионер като вас
  • 4 феър плей

    0 0 Отговор
    Айде при аматьорите Чаршаф сити