Отидете към основна версия

614 0

Мениджърът на Ливърпул: Не можеш да подцениш италиански отбор в Шампионска лига

  • ливърпул-
  • арне слот-
  • футбол-
  • милан

Мърсисайдци стартираха новия формат на турнира с убедителна победа над Милан на гостуване и сега посрещат италианския тим Болоня на "Анфийлд"

Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул, Арне Слот, изрази увереност в мотивацията на своите играчи преди предстоящото домакинство в Шампионската лига. Мърсисайдци стартираха новия формат на турнира с убедителна победа над Милан на гостуване и сега посрещат италианския тим Болоня на "Анфийлд".

По време на пресконференцията, Слот даде актуализация относно състоянието на Диого Жота и Федерико Киеза, които пропуснаха днешната тренировка. "Диого пропусна две тренировки след мача с Уулвърхамптън, тъй като получи удар в крака. Очаквам утре да бъде с нас. Федерико тренира вчера, но днес дойде с някои проблеми, така че не очаквам да бъде на разположение за утре. Жалко за него, тъй като той очакваше с нетърпение мач в Шампионската лига на 'Анфийлд', особено срещу италиански отбор. Не очаквам обаче да отсъства дълго време, ще има още много такива вечери за него в бъдеще."

Слот подчерта, че е трудно да информира играчите за отсъствия, но добави, че отборът разполага с много качествени резерви, готови да се включат. "Имаме много качество и много играчи, които могат да помогнат. Изключително съм доволен, че всеки път, когато имаме нужда от някого, той използва възможността. Тепърва ни предстоят по-трудни мачове."

Относно настроението в отбора, Слот коментира: "Аз не изпускам нервите си много. Не мисля, че е добра идея да го правиш ежедневно. По-добре е да покажеш на играчите реалните неща, които правят. Те бяха разочаровани след мача с Уулвърхамптън. Това не бяха стандартите, които очаквам от отбор на Ливърпул."

Слот обърна внимание и на трудността на противника: "Болоня показа, че е много труден за побеждаване отбор. Много е трудно да се играе срещу тим, който те пази по целия терен. Изобщо не можеш да подцениш италиански отбор на ниво Шампионска лига."

В заключение, мениджърът изрази желание да усети магията на европейските вечери на "Анфийлд": "Хората ми разказват колко по-специални са европейските вечери на 'Анфийлд'. Искам да го видя, да го почувствам."

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини