Отидете към основна версия

774 0

Тиаго Мота: Заиграхме по-добре, когато останахме с 10 души

  • тиаго мота-
  • ювентус-
  • рб лайпциг-
  • шампионската лига

Играхме добре и през първото полувреме, макар да имаше някои технически грешки, но заиграхме дори по-добре, когато останахме с 10 души на терена

Ювентус записа една от най-впечатляващите победи откакто Тиаго Мота застана начело на отбора. "Старата госпожа" спечели с 3:2 в гостуването си на РБ Лайпциг в Шампионската лига, като направи обрат с човек по-малко. След мача наставникът засипа с похвали играчите си и дори заяви, че те са играли по-добре с 10 души на терена.

"Играхме добре и през първото полувреме, макар да имаше някои технически грешки, но заиграхме дори по-добре, когато останахме с 10 души на терена. Мисля, че разликата през второто полувреме бе, че показахме по-голяма вяра и желание да докажем превъзходството си над съперника. Затова победата е заслужена. Играчите показаха кураж, а не аз, така че те заслужават поздравления. Те показаха, че истински вярват в това, което говорихме преди срещата. Тези футболисти носят екипа на голям клуб, така че трябва да имат правилния манталитет. Те показаха гордост и решителност заради всички треньори, които работят с тях и заради феновете, които ги гледаха тази вечер. Трябва да претворим това желание в отдаденост и решителност. Щастлив съм, защото това бе труден мач с много негативни моменти, но ние реагирахме добре на тези трудности", заяви Мота.

"Във всеки мач може да се случат негативни инциденти, но днес бяха твърде много. Важното обаче е, че отборът реагира правилно в тази ситуация. Запазихме високо вдигнати глави и показахме правилната нагласа, а това е основата, върху която можем да надграждаме. Показахме, че с правилната нагласа можем да обърнем всеки мач. Важно бе как ще подходим към този мач, защото играехме срещу млади момчета, които обичат да атакуват с ентусиазъм, затова беше важно да не бъркаме първия пас. В някои моменти те ни надиграваха и създаваха опасности, в други моменти успявахме да ги укротим и да не позволяваме на крилата им да минават зад нашите бекове. През по-голяма част от мача обаче ние владеехме топката и успявахме да им създаваме проблеми, за да изковем правилния резултат. С толкова много негативни неща, които се случиха, най-добрият отговор бе да останем позитивни и да продължим да се борим", допълни бразилецът.

Той сподели и какво е състоянието на контузените Глейсон Бремер и Николас Гонзалес.

"Ще трябва да изчакаме, за да разберем какво е състоянието на Бремер и Нико. Ще трябва да минат още тестове и да се надяваме, че проблемите не са сериозни. Но засега е трудно да се каже нещо повече", завърши специалистът.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини