Отидете към основна версия

746 3

Ралф Шумахер набеди Пиер Ваше за срива в Ред Бул

  • ралф шумахер-
  • срива-
  • ред бул-
  • формула 1-
  • пиер ваше-
  • ехническия директор

Макс Верстапен няма победа от Испания насам

Снимка: БГНЕС/EПA

Въпреки твърденията на шефовете на Ред Бул, че с напускането на Ейдриън Нюи и други важни фигури от тима, представянето на световните шампиони не се променя, фактите сочат точно обратното. Макс Верстапен няма победа от Испания насам, Ред Бул отстъпи първото място в класирането при конструкторите, а Макс има 52 точки аванс в битката за титлата при пилотите, пише sportal.bg.

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер се опита да посочи слабата страна в организацията на Ред Бул и е уверен, че е открил причината за срива на световните шампиони през втората половина на сезона. Според Ралф, вината за това е на техническия директор на тима Пиер Ваше.

“Отборът страда от това, че постоянно напускат хора и е трудно да им се намерят пълноценни заместници - обясни Ралф. - Имам усещането, което може и да е грешно, но смятам, че Пиер Ваше не се справя с тази задача. Той е блестящ инженер, но му липсва Ейдриън Нюи и няма как ефективно да решава всички проблеми.”

Шумахер допълни и в какво се състоят част от проблемите, които трябва да решава Ваше.

“Ваше не може все още да установи оптималната връзка между пилотите и автомобила - допълни Ралф. - В Ред Бул трябва да решат този проблем, но все още не мога да си представя как ще се случи това. А ако Макс Верстапен напусне Ред Бул, той ще е последното силно звено, тъй като видяхте в Сингапур как той сам се пребори за второто място.”

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини