Отидете към основна версия

639 7

Ивет Горанова: Искам да стана легенда в този спорт

  • ивет горанова-
  • спорт-
  • карате

Преди ден триумфира на турнир в Белград, през септември в Залцбург и Риека

Три златни медала в рамките на два месеца извоюва олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

Преди ден триумфира на турнир в Белград, през септември в Залцбург и Риека. В колекцията ѝ липсва световна титла, но тя обещава да я спечели догодина.

„Вярвай в себе си!“ С тази мисъл Ивет Горанова излиза на татамито срещу всеки свой съперник и на всяко едно състезание печели по безапелационен начин.

„Тази емоция, да чуя химна на стълбичката, да пея химна, това искам да преживявам отново и отново и отново. Обичам да се доказвам всеки път. Не съжалявам за нищо в живота си до този момент“, сподели Горанова пред NOVA.

Разочарованиe за нея е златният медал, който ѝ се изплъзва на световното първенство в Будапеща миналата година.

„Тази загуба ме държи гладна и будна и ме кара да продължавам. Мисля, че световен шампион ще седи добре в моята колекция.“

На 5 август 2021 г. в Токио Ивет стана първата жена в историята, спечелила олимпийско злато в дисциплината кумите. А сега тя признава за проблем с мотивацията.

„Ситуацията, в която тренираме е много по-различна от тази преди Олимпиадата. Нямам тези условия, подготовки, лагери, състезания. Всичко е много по-сложно. И на моменти това ме демотивира. И малко се чувствам сега. Все едно съм била професионален спортист, сега изведнъж ставам аматьор. Но се опитвам да се върна към правилния път. Мисля, че е това, което за мен ще бъде важно, да стана една легенда в този спорт. Да постигна всички върхове“, каза още шампионката.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини