23 Октомври, 2024 22:30 861 2

Добра новина за Григор Димитров

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

След отпадането на Каспер Рууд в Базел, Димитров е с шанс от другата седмица да го задмине и да заеме осмото място в класацията.

Добра новина за Григор Димитров - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров увеличи шансовете си да се класира за Финалния Мастърс на най-добрите 8 тенисисти през годината.

Причината е, че днес двама от претендентите отпаднаха още на старта на надпреварите от сериите "АТП 500" в Базел и Виена.

Осмият в ранглистата Каспер Рууд от Норвегия загуби на старта на надпреварата в Швейцария след поражение от испанския ветеран Роберто Баутиста-Агут с 3:6, 6:3, 3:6. Това означава, че няма да добави точки към годишната ранглиста, в която е на седма позиция в момента със спечелени 3845 точки.

Шампионът от Стокхолм Томи Пол, който в двубой за трофея срази Димитров, отпадна във Виена. Подробности четете ТУК. Американецът до днес бе пред първата ни ракета в годишната ранглиста, която определя финалистите за Торино. Пол има 3135 точки, но успеха на Димитров днес го изстреля пред Томи с 3150 на 10-ото място. Осмият в момента е Андрей Рубльов от Русия. Той има 3660 точки, но може да ги увеличи при добро представяне в Базел.

Интересното е, че след отпадането на Каспер Рууд в Базел, Димитров е с шанс от другата седмица да го задмине и да заеме осмото място в класацията. Това ще се случи при нови две победи за най-добрия ни тенисист.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    2 1 Отговор
    yтpenkaта град Koзлoдyй пykнa ли вече? крайно време е за да може до другия хелуин да му използваме коколяците
    преди това червеите и бръмбарите чистачи...до 1 година само кокаляци трябва да останат. За целта ще се рaзлoжи в парник.

    Коментиран от #2

  • 2 Скрий

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гробар":

    се ве Психопат нещастен!