Отидете към основна версия

508 14

Гонзо: Най-големият проблем в България са местата, където тренират децата

  • георги иванов - гонзо-
  • футбол-
  • бфс-
  • деца-
  • школи

Искаме да подпомогнем по-доброто развитие на футбола и в училищата

Президентът на Български футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде началото на традиционния футболен турнир "Христо Радованов" в град Радомир. Иванов подчерта за БТА, че вниманието и фокусът са насочени изцяло към развитието на детско-юношеския футбол, тъй като това е бъдещето на родния спорт. Той допълни, че с кмета Кирил Стоев и с ръководството на футболен клуб Струмска слава има добри взаимоотношения, това е и поводът да бъде в града, за да даде началото на надпреварата.

"Искаме да подпомогнем за по-доброто развитие на футбола и в училищата. Необходимо е да се обърне внимание и на инфраструктурата. Най-големият проблем в България са местата, където тренират децата", допълни още той.

Президентът на БФС каза още, че се надява на редовно правителство, за да може да се подходи и към разрешаването на така начертаните проблемите.

На стадион "Христо Радованов" бе дадено началото на 19-ото издание на традиционния детски футболен турнир за ученици. Възпитаниците на учебните заведения на територията на града излъчиха отбори и взеха участие. На първо място във възрастовата група 1-4 клас се класира тима на Начално Училище "Архимандрит Зиновий". За 5-7 клас победител стана Основно Училище " Христо Смирненски", а във възрастовата група 8-12 клас спечели съставът на Професионална гимназия по транспорт " Юрий Гагарин".

Организатор на проявата е Община Радомир в лицето на кмета Кирил Стоев и футболния Струмска слава с основен двигател старши-треньорът Владимир Димитров.

Училищният футболен турнир е част от изключително богатата едноседмична празнична програма в Радомир, която завършва с празника на града, който тази година ще се състои на 25 октомври. Освен надпреварата, от няколко дни се провеждат десетки инициативи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини