23 Октомври, 2024 15:29 379 11

Гонзо: Най-големият проблем в България са местата, където тренират децата

  • георги иванов - гонзо-
  • футбол-
  • бфс-
  • деца-
  • школи

Искаме да подпомогнем по-доброто развитие на футбола и в училищата

Гонзо: Най-големият проблем в България са местата, където тренират децата - 1

Президентът на Български футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде началото на традиционния футболен турнир "Христо Радованов" в град Радомир. Иванов подчерта за БТА, че вниманието и фокусът са насочени изцяло към развитието на детско-юношеския футбол, тъй като това е бъдещето на родния спорт. Той допълни, че с кмета Кирил Стоев и с ръководството на футболен клуб Струмска слава има добри взаимоотношения, това е и поводът да бъде в града, за да даде началото на надпреварата.

"Искаме да подпомогнем за по-доброто развитие на футбола и в училищата. Необходимо е да се обърне внимание и на инфраструктурата. Най-големият проблем в България са местата, където тренират децата", допълни още той.

Президентът на БФС каза още, че се надява на редовно правителство, за да може да се подходи и към разрешаването на така начертаните проблемите.

На стадион "Христо Радованов" бе дадено началото на 19-ото издание на традиционния детски футболен турнир за ученици. Възпитаниците на учебните заведения на територията на града излъчиха отбори и взеха участие. На първо място във възрастовата група 1-4 клас се класира тима на Начално Училище "Архимандрит Зиновий". За 5-7 клас победител стана Основно Училище " Христо Смирненски", а във възрастовата група 8-12 клас спечели съставът на Професионална гимназия по транспорт " Юрий Гагарин".

Организатор на проявата е Община Радомир в лицето на кмета Кирил Стоев и футболния Струмска слава с основен двигател старши-треньорът Владимир Димитров.

Училищният футболен турнир е част от изключително богатата едноседмична празнична програма в Радомир, която завършва с празника на града, който тази година ще се състои на 25 октомври. Освен надпреварата, от няколко дни се провеждат десетки инициативи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 1 Отговор
    На поляната у Банкя да ходят децата да ритат.
  • 2 Софийски

    7 1 Отговор
    А аз си мислех че третокласните футболисти са проблема, в буквалния и пренасния смисъл. Адски тъп съм бил ;) пускай Преслава ….
  • 3 Среднощен

    9 0 Отговор
    А корупцията А феновете ХУЛИГАНИ
  • 4 Мдаа

    8 0 Отговор
    Ами някой закри школите на времето
  • 5 ..............

    2 0 Отговор
    Най-големия проблем е че семето стана рядко и се раждат лигльовци.
  • 6 Р Г В

    1 1 Отговор
    Колко дълновиден е Гонзо,разработва не само стратегии но и тактики как да ги осъществи. А помни ли че във Франция игра с номер 90 а феновете се шегуваха че за годините прекарани там е бил на терена
    90 минути. С най ярката си демонстрация
    блесна като си свали гащетата , остана по
    бандаж и показа задните си части на публиката. Михайлов поне лавираше умело между ФИФА и БФС носеше приходи на федерацията а наследника му
    е г. .ла во..а.
  • 7 Буха ха

    4 0 Отговор
    Затова в първенството има толкова много африканци, там децата тренират на перфектни терени
  • 8 Въгларово

    2 0 Отговор
    Не местата,а корупцията е проблемът!
    От време оно, децата са ритали топката където им падне и не сме били толкова зле.Той да не би да е тръгнал от игрище с отопление ?
  • 9 САЩ..САЩ..

    2 0 Отговор
    България е пълна с талантливи деца..ама зима само на баровци децата дето до 15 годин не са виждали топка и после иская да развивая спорту...
  • 10 Големия проблем

    2 0 Отговор
    си ти Гонзи, дето перуката те натресе.
    Некомпетентен ритнитопковец си, но не можеш да го осъзнаеш!
  • 11 Ето ги основните проблеми

    1 0 Отговор
    Няколко са основните проблеми на ДЮШ:
    1. Липсата на съдиии в първенствата. Извършват се нарушения, които не се санкционират. В по-късна възраст виновни на отбориите са изведнъж съдиите.
    2. Липсата на качествена база за ДЮШ- играе се и се тренира на терени с изкуствено покритие, които са износени и са предпоставки за травми.
    3. Липсата на адекватни програми по които да се обучават децата в ДЮШ на професионалните отбори. Там се набляга на победата, а тя идва с изстреляни топки и груба игра.
    Та това са нещата.