Отидете към основна версия

7 Декември, 2015 11:30, обновена 7 Декември, 2015 11:30 24 023 32

АвтоВАЗ спира производството на Lada за месец?

  • lada-
  • автоваз

Руският автомобилен завод АвтоВАЗ преустановява производството на автомобили от 18 декември до 18 януари. В Толиати в течение на месец няма да се произвеждат, нито коли с марка Lada, нито тези на алианса Renault-Nissan. Информацията е на "Ведомости".

Причината за временното преустановяване на производство е, че до месец октомври тази година руския авто пазар се срина с 33.6%. За десетте месеца от началото на годината в Русия са продадени 1 322 681 нови автомобила, което е доста по-малко от предвиденото.

Заради това от АвтоВАЗ се опасяват, че ще се натрупа много готова продукция, която не може да бъде реализирана. На поточните линии до 28 декември ще остане единствено Lada Vesta, но производството и ще бъде подновено заедно с останалите модели - на 18 януари.

Служителите на завода обаче няма да бъдат пускани в отпуск. През периода, когато няма да се произвеждат леки коли те ще се занимават с "оптимизация на производствения процес", каквото и да означава това. Прогнозите за следващата година са за леко раздвижване на руския пазар на автомобили.

Впоследствие РИА новости разпространи едно съобщение на пресцентъра на АвтоВАЗ, в което тази информация се опровергава. Според него планираният старт на серийното производство на Lada Xray ще се осъществи без закъснение, което означава, че той ще стартира на 15 декември тази година.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини