Last news in Fakti

7 Декември, 2015 10:37, обновена 7 Декември, 2015 11:30 24 016 32

АвтоВАЗ спира производството на Lada за месец?

  • lada-
  • автоваз

Руският автомобилен завод АвтоВАЗ преустановява производството на автомобили от 18 декември до 18 януари. В Толиати в течение на месец няма да се произвеждат, нито коли с марка Lada, нито тези на алианса Renault-Nissan. Информацията е на "Ведомости".

Причината за временното преустановяване на производство е, че до месец октомври тази година руския авто пазар се срина с 33.6%. За десетте месеца от началото на годината в Русия са продадени 1 322 681 нови автомобила, което е доста по-малко от предвиденото.

Заради това от АвтоВАЗ се опасяват, че ще се натрупа много готова продукция, която не може да бъде реализирана. На поточните линии до 28 декември ще остане единствено Lada Vesta, но производството и ще бъде подновено заедно с останалите модели - на 18 януари.

Служителите на завода обаче няма да бъдат пускани в отпуск. През периода, когато няма да се произвеждат леки коли те ще се занимават с "оптимизация на производствения процес", каквото и да означава това. Прогнозите за следващата година са за леко раздвижване на руския пазар на автомобили.

Впоследствие РИА новости разпространи едно съобщение на пресцентъра на АвтоВАЗ, в което тази информация се опровергава. Според него планираният старт на серийното производство на Lada Xray ще се осъществи без закъснение, което означава, че той ще стартира на 15 декември тази година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 самосвала

    6 0 Отговор
    Верно и аз много искам да разбера какво означава в случая "оптимизация на производствения процес". В Русия, а и в БГ също тези неща имат доста по-различно съдържание отколкото в една Германия, или пък Франция например.

    Коментиран от #5

  • 3 Джон Смит

    0 3 Отговор
    Искам една Жигулка!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джон Смит":

    Първо тр станеш "жиголо" и после няма проблеми.
  • 5 бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "самосвала":

    "Оптимизация "означава чрез увеличение на контрола на производствения процес да постигнат такова качество че като пуснат котка в колата сутринта да е все още вътре!
  • 6 майтап да става

    6 1 Отговор
    оптимизация на работния процес по руски означава: изчистване на годишен отпуск като през това време организираме почистване, ремонт и изхвърляне на насъбралите се бутилки водка в помещенията които след претапяне ще стигнат за няколко години за остъкляването на автомобилите ;)
  • 7 Коцето с чип и ремап и висок клас газ :D

    5 2 Отговор
    Лада=боклук
  • 8 аз

    3 1 Отговор
    Няма и да отворят повече.Резултат от западните санкции!!
  • 9 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Пла4ете на вашия гроб ,а не на4уждия,каквото и да озна4ава това
  • 10 аз

    2 1 Отговор
    А вие защо плачете на турския гроб?
  • 11 ай стига бе наистина

    3 0 Отговор
    -Черпя всички да отидат в толиати и да я изпратят за последно....време беше на ладичката и жигулката да си ходят вече кой иска нови девствени булки на 50 и повече годинки....мда това си е самата истина модел фиат от 1962-1963 година със руски неподцинковани ламаринки демек те си излизаха руските машини със ръжда от заводите им...мир на прахат им....да пием по-едно за бог да прости а който обича всичко руско може и по-1-2 бутилчици водка да пресуши....амин.
  • 12 asoos

    1 2 Отговор
    лада веста няма нищо общо с старите лади на мене лично ми харесва и им пожелавам пълен успех
  • 13 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    спират за месец,макар че путин преди няколко дни даде новите петилетъчни нареждания ,за техническото израстване на руската икономика и т.н. дръънканици!

    Коментиран от #14

  • 14 кара Лада

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    За разлика от нашата несъществуваща икономика, в Русия има реална такава, така да се каже има какво да се срива. У нас не се срива просто няма какво, само се увеличават пак глобите и данъците и се измислят нови данъци глоби.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кара Лада":

    само като ти чета ника и веднага разбирам колко си вещ в икономиката.русия начело с путин се опитва да върне времето на другаря сталин ,когато нямаше никаква икономика извън военната такава.
    и безплатно от мен едно образователно подсказване :)!икономика с ченгета и комунисти не се прави.в русия реанимират точно тези две групи и резултатите са ясни преди да са дошли-мизерия,фалит и глад.жалко за руснаците ,но и те като нас не могат да се самооргаизират и страдат!

    Коментиран от #24, #25

  • 16 бмв е61

    0 0 Отговор
    кажи му лада и не го обиждай повече
  • 17 memfis

    0 0 Отговор
    Кой го интересува тези глупости за руските допотопни МПС та, в света има толкова интересни новини около автомоболите!
    Това само показва, кой е собственика на сайта и кой определя темите!
  • 18 мемфис

    0 0 Отговор
    Автоваз по нареждане на путин ще се преквалифицира в производство на калашници!
    Русия-Мека'та на тероризма!
  • 19 Само Лада

    0 0 Отговор
    Като не ви харесва ВАЗ карайте и яжте боклуците от Запад (сори - Китай) тогава.
    Да ви е сладко
    Хипнотизирали сте се от лизането на германски, английски и американски седалищни части бе хора.

    Коментиран от #20

  • 20 ай стига бе наистина

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Само Лада":

    ....по-добре бели стегнати германски английски и американски седалищни части отколкото космати мечешки руски такива....нали колега а ти щом си ореш и копаш земята със сърп чук лопата мотика и търнокоп си седи на село и не влизай във висококомпетентите и интелигентни разговори на темата автомобили и за твоя информация по-здрави и надеждни двигатели от германските и американските няма а по-луксозни коли от английските няма за един ролс-ройс вътре във салона за интериора отиват 16-кожи от крави които ти и цялата ти рода за цял-живот неможете да купите и да изплюскате....

    Коментиран от #21

  • 21 Само Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ай стига бе наистина":

    "стегнати германски английски и американски седалищни части" ... къде попадна на такива? Късметлия си голям да знаеш - лижи ги и не ги оставяй сухи!
    "сърп чук лопата мотика и търнокоп" - незнам защо споменаваш тези сечива в тази високоинтелигентна тема. А сетих се - носталгията те е налегнала за тях.
    Имал съм и немски автомобил, само веднъж - скъпа поддръжка, чуплив и ненадежден.
    Там, където минава руска машина, друга не може, няма и да може.
    За лукса няма да ти опонирам - ако това е критерий за теб ти пожелавам да имаш седалка от кожата на 100 убити крави, но моля те внимавай да не я изцапаш с някоя с говежда фъшкия, докато товариш в багажника.

    Коментиран от #22

  • 22 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Само Лада":

    дядо,за твое съжаление са те излъгали руската машина е допотопна ,трошлива,харчеща много и далеч не толкова проходима колко ти е казал някои друг селянин.единствената ти далавера е че си я гепил без пари ,готината западна няма как :)!напиши мерцедес унимог в гуглето и гледай кви проходими коли са направили ората,но за твое съжаление ти ще караш само лада и хубавото е че си доволен!
  • 23 Само Лада

    0 0 Отговор
    Гледай да не се лъжеш като мен Деси.
    И повечко гугле чети!
    Със здраве дядовото!

    Коментиран от #28

  • 24 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Ника ми е идеален за провека на масовото българско плиткоумие.
    Бил и в чужбина, работя и с чужденци всеки ден, както от Русия, така и с на запад, и с хора от други държави от соц. блока. мога да кажа че по тъпо от българина май няма, уви и аз спадам към същото, та чак срам ме хваща. Лумпелизирането на нацията е в пълен ход, лесно се проверява само с четенето на коментари под статиите в медийте.
    А отдавна не работя на заплата, така че нека да не си говорим за икономика...

    Коментиран от #29

  • 25 до деси профеора

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Десито-точно преди 8 месеца в САЩ също спираха заводи на автомобилни производители---ама щом е в САЩ--значи е нормално...нали--те американците лай..а да почнат да ядът--пак ще ги приветстваш...От това се разбира че си просто трол-нищо повече...Реално,има спад в продажбата на нови автомобили в Русия,но това се дължи на нещо друго--пренасищането на пазара--Обяснявам--В началото на санкциите,ситуацията за обикновенният руснак не беше ясна-с две думи--какво сега става?? И както всички хора по-света,почнаха да купуват имоти и коли със спестяванията си.Стигна се дотам-че в едно четричленно семейство-имаше по 4-5 коли....Та оттук идва част от проблема....Та това инфо не е за тролове--това е за нормално мислещи хора-искащи да разберът ситуацията без грим....

    Коментиран от #26, #30

  • 26 иво

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "до деси профеора":


    Това до някаква степен е вярно ,но не може един автомобилен производител да разчита за продажбите си само на вътрешния пазар.Обречен е на фалит.

    Коментиран от #27

  • 27 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "иво":

    Не е точно така. Държави с мащабите като Русия, САЩ, Китай, Индия могът да го правят ама без хич да им пука за мнението на другите и пазарите им.
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само Лада":

    за съжаление се излъгах преди пет години и купих нова лада нива.с ужас се върнах във времето когато карах подобни и установих, че са си същите дараци 25 години по-късно.същите трошляци ,трудни за управление таратаики,дето още не са се сетили ,че радио,климатик,или електрически стъкла и огледала са необохдимост и при наи-ефтините неруски модели.сетих се с неумиление бързо, бързо,кво е от нова кола да ти тече масло и кво е на 20 хил да правиш основен ремонт на двигателя :)все съветски екстри .били ефтини за потдръжка ме излъгаха,е вярно частите не са скъпи ама си в постоянен ремонт и дертове,дали деференцяла,дали двигателя,дали скоростите...та карай си ладата жив и здрав,но не я рекламираи щото може и друг да поизлъжете като мен!
  • 29 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "кара Лада":

    ти като си бил толкова в чужбина и не си на заплата и т.н. умни аргументи що не пита някой от чуждите ти партньори що не кара лада като теб?повози го разкажи му за качествата и и ще останеш без чужди партньори щото със сигурност ще се лумпенизират от предложението ти!
  • 30 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "до деси профеора":

    дедко,глупостите дето пишеш определено няма да ти помогнат ако ги споделяш със западните ти контрагенти :)!сащ не произвеждат коли там има компании ,едни работят добре ,други зле,но тва е свободен пазар .русия обаче е друга бира ,там чичо ти путин въстанови соца и произвежда коли ,тях ги набутва насила на руското население ,но дори и така то вече не иска да ги купува :)!!!що ли ?
  • 31 Митко Питко

    0 0 Отговор
    правила си основен ремонт на 20 000 км ???? Ти не знаеш ли че маслото трябва да се сменя редовно ?? айде айде, не всички сме балъци, тия за основен ремонт 20 хиляди на дедовия ми.
  • 32 ЦИЦЕРОН

    0 0 Отговор
    Крам НИВА от 2004 год.Купих я нова -11200 карбуратор.След гаранцията и сложих газово . Смених съединител,комплект на 80 000 км. Колата е ПУШКА ! Единствено се увеличи шумът,след смяна на гуменото каре и не успяха да го намалят,но за в гората и за къси разстояния-става . Ти насила си изпортила двигателя ... ПРИЗНАЙ СИ !